Šukeru novi četverogodišnji mandat na čelu HNS-a: Možemo biti ponosni

Na skupštini Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izabran je za novog, starog predsjednika Saveza, a mandat će mu trajati četiri godine. Bivši reprezentativac bio je kandidat za tu poziciju, a na čelo HNS-a došao je 2012. godine smijenivši Vlatka Markovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pri dolasku sam često govorio – budi ponosan. Doista, možemo biti ponosni na svoj rad, postigli smo lijepe sportske uspjehe. Uz brojne lijepe trenutke bilo je i tužnih, oprostili smo se od Vlatka Markovića, otišli su Josip Kuže, Alen Pamić, Robert Komen. Rezultati na travnjaku prvi su kriterij uspjeha. I oni nam omogućuju daljnji razvoj nogometa na svim razinama. Izvršni odbor je postavio Niku Kovača za izbornika što je bila izvrsna odluka – rekao je Šuker i dodao:

– Savez je učinio sve da imamo dobre rezultate u Brazilu. Točno na 102 godine saveza igrat ćemo protiv Brazila, bit će to dosad neviđena promocija Hrvatske. Na prvenstvima svijeta su i naše reprezentacije ispod 17 i 20 godina. Ponosan sam sto smo na pola mandata ostvarili ciljeve koje smo postavili. Imamo odlične odnose s gradonačelnikom Bandićem s kojim smo dogovorili gradnju kampa na Sveticama, kraj stadiona Maksimir. Vjerujem da ćemo graditi i po drugim centrima u Hrvatskoj. Uskoro ćemo na Trgu bana Jelačića otvoriti novi veliki multimedijalni centar za hrvatske navijače. Savez ne može graditi stadione, ali pomažemo u gradnji terena. Lobiramo za gradnju novog stadiona, ali ga ne možemo graditi sami.

Šuker se osvrnuo i na probleme na koje hrvatski nogomet nailazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne možemo dopustiti da izolirani incidenti stavljaju Hrvatsku u nepovoljnu situaciji. Moramo se boriti protiv rasizma i huliganizma i ilegalnog klađenja.Najvažnije je da smo jedinstveni – rekao je predsjednik HNS-a, a na tu temu nadovezao se Zdravko Mamić:

– U Hrvatskoj nema rasizma, ali zbog jednog detalja, gdje se meni viče da sam cigan, to se tretira kao rasizam. I Dinamo je već zbog toga sankcioniran i čeka nas izbacivanje iz Europe. Dosad sam bio sam koji sam upozoravao javnost. Molim vas da shvatimo ovaj problem ozbiljno i da educiramo sve oko toga. Mi smo svjedoci pakla na određenim stadionima, vidimo kako određene huliganske grupe žele nametnuti na tribinama svoja pravila i zato tražim od skupštine HNS-a i od svih u nogometu da obavljaju svoj posao kako nalažu propisi. I da počnemo provoditi propise Uefe. Hvala predsjedniku što je upozorio na taj problem i želim mu da dugo vodi savez.

U 2015. godini očekuje se profit HNS-a od 29 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.