Sve je jasno: Messi je zbog nemoći Barcelone napustio Nou Camp

Foto: fah

Malo je tko donedavno vjerovao da će ponajbolji igrač svijeta svih vremena Lionel Messi napustiti Barcelonu ovog ljeta, bio je spreman za novi ugovor, no zbog financijskih problema katalonski posrnuli div nije mogao sebi priuštiti Messijev ostanak. Dakle, Messi je otišao zbog Barcelonine nemoći, jednostavno, Katalonci su satjerani u kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, sve je to spremno i munjevito iskoristio PSG, odmah poslije objave da je Messi slobodan Parižani su krenuli u lov ma njega te su ga uspjeli u kratkom roku angažirati. No zanimanje za Messija postojalo je konstantno, cijelo vrijeme.

Tako je talijanski novinar, inače dobro informiran, Fabrizio Romano, donio informaciju nakon koje je jasno da Leo nije ni pomišljao na odlazak iz Barcelone. Doista je htio ostati, imao je u travnju razgovore s drugim klubovima. Upravo su PSG te Manchester City pokušali angažirati Messija, no on ih je odbio te im je poručio da ostaje na Nou Campu. Ne treba bolji dokaz od toga da je Argentinac doista učinio sa svoje strane sve ne bi li ostao u Kataloniji. No Barcelona jednostavno nije imala financijsku moć, čak ni onu ”minimalnu”, kako bi zadržala Messija.

Manchester City, koji je prošlog ljeta inzistirao na dolasku Messija, nije ni pomislio poslati ponudu jer su nekoliko sati ranije doveli Jacka Grealisha za 100 milijuna funti te su na taj način sami sebi zatvorili vrata i ispali iz igre. Pred Messijem je, dakle, nova epizoda u karijeri i životu, bit će ga neobično gledati u nekom drugom dresu, a taj dres neće biti dres Barcelone. S PSG-om je Argentinac najavio je lov na trofeje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odlazak iz Barcelone je bio jako težak, ali sam presretan što sam stigao u PSG. Ovo je vrhunski tim s velikim ambicijama. Bili su brzi i ozbiljni u pregovorima odmah nakon Barcine objave u četvrtak”, rekao je Messi te je nastavio:

“Sve što se dogodilo proteklog tjedna je bilo jako teško i brzo. Bilo je emocionalno s puno osjećaja. Nitko nije spreman za tako nešto, ali spreman sam za novo životno poglavlje.

Moj cilj i san je da još jednom osvojim Ligu prvaka. Smatram da imamo dovoljno dobru momčad da to napravimo. Zahvalan sam ljudima koji su izašli na ulice. Nadam se da će ovo biti sjajna godina za sve”, rekao je Messi po dolasku u pariški klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.