Svjedoci protiv Mamića promijenili iskaz

Foto: fah

Prema pisanju Večernjeg lista, svjedoci optužbe protiv Zdravka Mamića da im je u prosincu 2013. prijetio smrću u prostorijama Dinama odlučili su promijeniti iskaz. Sve se, naime, dogodilo kada su nogometaš Robert Murić, njegov otac Branko Murić, te obiteljski prijatelji Željko Pakasin i Davor Ćurković došli razgovarati o produljenju ugovora mladog nogometaša Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Općinskom sudu danas su se Murić i Pakasin srdačno pozdravili s Mamićem. Obojica su danas na sudu potvrdili da ne žele da se kazneni progon protiv Mamića nastavi.
„Ne znam zbog čega je pukao. Ne sjećam se što je točno govorio. Najviše se vraćao na Davora Ćurkovića, bilo je vrijeđanja i svega. Ne znam je li rekao ‘ubit ću’ te ili ‘ubit ću vas'”, svjedočio je nogometašev otac.

Dok je prije u tužiteljstvu vrlo jasno iskazivao kako je Mamić vikao: “Ubit ću vas ako mi uzmete Murića! Pobit ću vas i odslužiti”, jučer je u sudnici znatno ublažio svoj iskaz.

„Ćurkoviću se unio u lice i rekao da će mu iščupati grkljan. U tom trenutku mislio sam da to ide sve nas“, rekao je Murić. Odgovarajući na pitanje sutkinje Ive Gradiški Lovreček, dodao je da se najviše bojao za karijeru svog sina, a za vrijeme sastanka za sebe i svoju obitelj. Na pitanje tužiteljice je li s njim oko iskaza kontaktirao Mamić ili netko drugi iz njegove obitelji, Murić je samo odgovorio da je njegov sin tada imao 17 godina te da ga je htio zaštititi. Na kraju ispitivanja, nogometašev otac je dodao da više nije zainteresiran za kazneni progon Mamića. I Pakasin, obiteljski prijatelj Murićevih, kojem je Mamić ujedno i vjenčani kum, tvrdi da su sve prijetnje bile upućene nogometnom menadžeru Ćurkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju suđenja Mamić je zadovoljno konstatirao kako bi bilo logično da tužiteljstvo sada odustane od kaznenog progona, a zadovoljan je bio i zbog, kako je rekao, nekih vijesti vezanih uz kazneni postupak oko malverzacija s transferima koji je prebačen u Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.