Talijanski velikan na prekretnici: Hoće li AC Milan nakon Silvija Berlusconija ponovno postati vlasništvo tajkuna?

Foto: www.acmilan.com

Jedan od najboljih europskih i talijanskih klubova svih vremena, AC Milan, 31 je godinu bio u vlasništvu političara i tajkuna Silvija Berlusconija. Neki će reći bilo je brojnih zlatnih trenutaka u toj eri s obzirom kako je klub osvajao naslove prvaka Europe, a jedan od stožernih igrača bio je bivši kapetan Vatrenih, Zvonimir Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Berlusconija talijanski nogometni velikan mogao bi postati vlasništvo najbogatijeg Europljanina, Francuza Bernarda Arnaulta, 70-godišnjeg tajkuna, koji je drugi najbogatiji čovjek na svijetu. Njegovo se bogatstvo procjenjuje na 97 milijuna eura. Naime, Arnault je vlasnik luksuznog modnog brenda Louis Vuitton.

Prema pisanju talijanskih medija Arnault je spreman ponuditi milijardu eura za kupnju Milana, koji je inače trenutno u vlasništvu američke investicijske tvrtke Elliot Management. Era Berlusconija trajala je između 1986. i 2017. godine, u tom razdoblju osvojeno je čak pet, od ukupno sedam, naslova prvaka Europe te osam naslova prvaka Italije.

Je li na redu nova era, s nekim novim, ali i starim, ”klincima”? Naime, u Milan se vratio Zvone Boban, doduše više ne kao igrač, a na zelenom terenu boje Milana brani Ante Rebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.