Uoči turnira u Kini: Izbornik Ante Čačić umjesto Mitrovića pozvao braniča Osijeka Matasa

Foto: fah

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić oslobodio je stopera Rijeke Mateja Mitrovića reprezentativne akcije u Kini, te je umjesto njega pozvao braniča Osijeka Nikolu Matasa, objavljeno je u srijedu na internetskom portalu HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaš Rijeke Matej Mitrović oslobođen je nastupa na China Cupu zbog rješavanja inozemnog angažmana. Matej Mitrović (23) je prije tri mjeseca protiv Kosova u kvalifikacijama za SP 2018. odigrao drugo poluvrijeme i zabio je gol u pobjedi 6-0.

U Kinu putuje 18 igrača, a samo dvojica ne igraju u Prvoj HNL, branič Toni Datković (Koper) i veznjak Filip Ozobić, koji nastupa za azerbajdžansku Gabalu.

Reprezentacija će se okupiti 7. siječnja u Zagrebu i istoga dana putuje u Kinu. Turnir otvara 11. siječnja protiv Čilea, a u drugom polufinalu sastaju se Island i Kina. Poraženi će 14. siječnja igrati za 3. mjesto, a pobjednici dan kasnije za naslov pobjednika prvog China Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis igrača hrvatske reprezentacije za China Cup:

VRATARI – Andrej Prskalo (Rijeka), Dominik Livaković (Dinamo)

BRANIČI – Josip Pivarić (Dinamo), Borna Barišić (Osijek), Mateo Barać (Osijek), Josip Juranović (Hajduk), Jakov Filipović (Inter Zaprešić), Toni Datković (Koper), Nikola Matas (Osijek)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZNI IGRAČI – Josip Mišić (Rijeka), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Franko Andrijašević (Rijeka), Mario Šitum (Dinamo), Domagoj Antolić (Dinamo), Fran Tudor (Hajduk), Filip Ozobić (Gabala)

NAPADAČI – Antonio Perošević (Osijek), Mirko Marić (Lokomotiva)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.