Utakmica odluke za Bayern Nike Kovača: ‘Želimo naslov, ali neće biti tragedija ako ga ne osvojimo’

Foto: fah

Nogometaši Bayerna, na čijoj klupi sjedi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, ove subote igraju utakmicu sezone. Naime, s obzirom ma rano ispadanje iz Lige prvaka, doduše od jakog Liverpoola te zaostatak za Dortmundom u Bundesligi, Bayern nema više pravo na kiks. Upravo je u subotu derbi odluke, Bayern protiv Borussije Dortmund, ako Bavarci izgube Dortmund će otići na pet bodova razlike, a to je ipak osjetna prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči velikog derbija njemačkog nogometa hrvatski stručnjak na klupi Bayerna, Niko Kovač, iznenadio je novinare rečenicom da neće biti ništa strašno ako Bayern ne osvoji naslov.  Mišljenje navijača je podijeljeno, svjesni su da je Bayern na prekretnici, da mijenjaju momčad i da dolazi do smjene generacije, s druge strane klub poput Bayerna uvijek ima imperativ osvajanja trofeja. Teško je pomiriti te dvije činjenice u ovom trenutku. Sve se zapravo lomi na Kovaču, koji je u nezgodno vrijeme došao na klupu Bayerna.

”Ne! I neće se ništa prestrašno dogoditi ako ne osvojimo naslov prvaka Njemačke. Ali naravno da ga želimo. Mi smo sportaši. Borili smo se i borit ćemo se. Kasnili smo devet bodova, ali smo se vratili u igru”, rekao je Kovač uoči derbija.

Podsjetimo,. Bayern je ove sezone prošao kroz dosta neprilika, turbulentna u najmanju ruku je ovo sezona za aktualnog prvaka Njemačke. Borussia je u jednom trenutku Bayernu bježala devet bodova. činilo se kako je sve izgubljeno, uslijedila je uslijedila serija Bavaraca, Bayern se izjednačio bodovno s Borussijom, no, onda se dogodio novi kiks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Kada sam preuzeo Bayern, tu je živio isti nogometni sistem još iz vremena Louis van Gaala. Pojedine su ga kolege u međuvremenu nešto modificirale, ponajprije Guardiola, ali je funkcionirao. Budući da se momčad odlično osjećala unutar svojih zadaća, nije bilo potrebe stvarati nešto novo. Da sam krenuo tim smjerom, samo bih zbunio igrače i učinio ih nesigurnima”, kazao je Niko, koji i dalje ima puno podršku čelnika kluba.

Kovač je komentirao i neke kritike na njegov račun te na račun rezultata i igre Bayerna. Niko im je jednostavno odgovorio:

”Ako ćemo o činjenicama, u 27 prvenstvenih nastupa smo zabili 69 pogodaka. Prošle godine ih je u isto toliko utakmica bilo 66. Toliko o tome kako smo bezidejni u napadu i da smo u tom dijelu igre pali…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, sve su veće medijske spekulacije da će ovog ljeta biti promjene i na klupi Bayerna, dakle, ne samo u igračkom kadru. Navodno bi mogao za trenera Bayerna doći Jose Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.