(VIDEO) Kome treba VAR ako ga suci ne koriste? Litvi protiv Francuske ukradena pobjeda, litavski izbornik izvan sebe!?

Foto: Snimka zaslona

U Kini se igra Svjetsko prvenstvo u košarci, nažalost, tamo nema reprezentacije Hrvatske, no, to je stara, itekako bolna, priča. Francuska je pobjedom protiv Litve osigurala četvrtfinale, dok su Litavci ostali bez svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakva je to utakmica bila? Naime, Francuzi su stalno vodili, pa čak su imali i prednost od 17 koševa razlike, a onda je Litva krenula, u završnici stigla i do izjednačenja, no, više od toga nije mogla. Što zbog nedostatka snage, a obzirom kako su se dosta potrošili loveći zaostatak, što zbog katastrofalnog i bezobraznog suđenja.

Naime, igrala se posljednja minuta utakmice u kineskom Nanjingu, a 60 sekundi u košarci je cijela vječnost, kod rezultata 76-75 za Francusku košarkaš Litve Jonas Valančiunas gađao je drugo slobodno bacanje, prvo je pogodio, lopta je skakalo po obruču, vjerojatno bi prošla kroz mrežicu što bi značilo izjednačenje. No, s obruča je loptu maknuo Rudy Gobert te pritom dirao i obruč i mrežu, što inače nije dozvoljeno.

Suci to nisu vidjeli ili nisu htjeli vidjeti, Litvi sasvim svejedno, no, da su vidjeli ili da su htjeli vidjeti dosudili bi dva poena te bi Litva povela. Umjesto toga francuski košarkaš Nando de Colo zabio je u sljedećem napadu za +3. Litva u zadnjih 15 sekundi nije uspjela zabiti tricu za produžetak. Recimo također kako je Valančiunas prije spornih slobodnih bacanja pogodio koš, koji je trebao biti priznat, a uz to i dosuđeno dodatno bacanje, međutim, nije. Čemu služi VAR u košarci ako ga suci koriste uglavnom u nevažnim trenucima? Zašto se nisu konzultirali s video-tehnologijom koju u Kini koriste više kad ne treba nego kad bi to trebalo, bolje rečeno, moralo, koristiti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice posve je bilo razumljivo nezadovoljstvo izbornika Litve koji nije mogao niti želio kontrolirati svoje emocije:

”Suci su odlučili drugu utakmicu zaredom. Australcima su pustili da igraju ragbi protiv nas, sad nismo mogli ni u kontakt. Ovo je je*ena šala, a ne košarka! Zašto imaju VAR? Ne trebate biti pametni, zaustavite igru, pogledajte snimku što se dogodilo”, kazao je je izbornik Litve Dainius Adomaitis te je dodao u istom, ili još žešćem, stilu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ovi igrači žrtvuju cijelo ljeto, dva su mjeseca bez obitelji, ne primaju ništa. Veliki respekt prema njima, ali netko ne respektira igru. Ovo je je*ena šala”, zaključio je izbornik Litve te udario šakom o stol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.