(VIDEO) ‘Najveći’ zabio svoj prvi u seniorskoj karijeri za Barcu: Dan koji će nogometna Katalonija jako dugo pamtiti!

Foto: Twitter

Prije 12 godina svoj prvi pogodak za Barcelonu u seniorskoj konkurenciji zabio je tada 17-godišnji mladić – Lionel Messi. No, idemo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je bez sumnje jedan od najvećih nogometnih klubova svih vremena, ”ponos Katalonije”, ali i klub koji ima veliki broj navijača diljem svijeta. Naime, zbog atraktivnog nogometa, posebno u zadnjih 12 godina, nogometni svijet nikada nije u tom razdoblju bio ravnodušan prema Barci, možete ih voljeti ili ne, možete navijati za njih ili ne, možete biti ljubomorni, ali teško ćete ostati ravnodušni. Tako je bilo i ranije, kad su dres Barce nosili Romario ili Stoičkov, tako je bilo, i još više, kad je ”pod svoje” ponos Katalonije preuzeo Lionel Messi.

Od trenutka kad je sjajni Lionel Messi, jedan od najvećih nogometaša svih vremena, smjestio prvu loptu u seniorskoj konkurenciji za Barcu, počela je jedna teško ponovljiva era Barcelone. Nerijetko je sam rješavao utakmice, donosio pobjede, tjerao protivnike u očaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u tih 12 godina Hrvatska je s Messijevom Argentinom odigrala prijateljsku utakmicu i dobila 3:2, bilo je to 2006. godine, komentirajući prijateljski susret Vatrenih i Gaučosa kao sukomentator HRT-a Igor Štimac  Messija je nazvao ”zlo”, naravno, u smislu ”napasti” koju vrsni nogometaš predstavlja za svaku obrambenu formaciju, svake nogometne momčadi.

Lionel Messi’s First Goal for Barcelona from Footy Arena on Vimeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu se Messi prometnuo u najboljeg nogometaša svijeta modernog doba, s Argentinom je dospio do finala Svjetskog prvenstva, što je Argentincima posljednji puta uspjelo davne 1990. s Maradonom u momčadi, osvojio je veliki Argentinac nekoliko naslova prvaka Španjolske, Ligu prvaka, Kup…. No, tome unatoč, 1. svibanja 2005. godine navijači Barcelone pamtit će jako dugo, tog prvog svibnja krenula je nezaustavljiva lavina koja se nastavlja kotrljati i dalje, gdje će stati i kad ne zna se. Jednom ipak mora, svemu dođe kraj, prije ili poslije…

Mnogi smatraju da će se Leo Messiji od reprezentacije oprostiti iduće godine nakon SP-a u Rusiji u pokušaju da se domogne jedinog velikog trofeja koju mu nedostaje, drugi tvrde da će se Messi ”umiroviti” u Barceloninom dresu za tri godine. No, sve su to nagađanja, u sportu puno toga ovisi o psiho – fizičkom stanju, ozljede diktiraju tempo, ako zaobiđu Messija i njegov će nogometni vijek biti duži, a čarolija, na opće zadovoljstvo mnogih,  potrajati.

Na današnji dan prije 12 godina igralo se 34. kolo španjolske Primere, Barcelona je na Camp Nou ugostila potpunog autsajdera, tada posljednjeplasiranu momčad lige, Albacete, na terenu su igrale brojne legende Barce, sjajni Brazilac Ronaldinho, igrali su i Puyol, Iniesta, Deco, Eto’o, Giuly, Rafa Marques, trener je bio Nizozemac Frank Rijkaard. Neki su, kao što vidimo, ostali do današnjih dana, drugi su ipak pod teretom godina ili iz nekih drugih razloga, morali odustati, otići. Za Barcelonu zabio je Eto’o u 66. minuti, a u 87. zamijenio ga je – Leo Messi. Messiju je bila dovoljna tek jedna minuta na travnjaku da na asistenciju sjajnog Brazilca Ronaldinha pogodi vrata protivničke momčadi, udarac iskosa, s 12-13 metara bio je neobranjiv, golman Albacetea Valbuene bio je potpuno nemoćan.

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već spomenuli bio je to prvi pogodak Lionela Messija za Barcelonu u seniorskoj konkurenciji, serija koja ne posustaje traje već 500 golova i ne nazire joj se kraj…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.