(VIDEO) Nevjerojatno borben motivacijski govor kapetana: ‘Patnja! Strah! Požrtvovnost! – Svi za jednog, jedan za sve!’

Foto: Snimka zaslona

Talijanska Parma se nakon izazova u četvrtoj talijanskoj ligi polako vraća starim stazama slave, na korak su stigli do povratka u elitu. Naime, u finalu doigravanja Serie C nogometaši Parme svladali su Alessandriju te su tako izborili plasman u drugu talijansku ligu. Parma, koja je početkom 21. stoljeća igrala utakmice europskih kupova i protiv Dinama te teško izašla na kraj s našim klubom, je prije dvije godine zbog bankrota izbačena u četvrti razred talijanskog nogometa. Iako je zadržao sve naslove iz prošlosti klub je tada promijenio ime u Parma Calcio 1913.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivi motivacijski govor kapetana Parme Alessandra Lucarellija uoči finala doigravanja, koji je u svlačionici pokušao, i uspio, ohrabriti igrače, pojavio se na internetu.
“Isprintao sam ovu sliku. Znate li koja je? Ona od sinoć. Na ovoj slici se nalazi sve ono što nas predstavlja. Patnja! Strah! Požrtvovnost! Na slici je sve ono što nas je dovelo u ovo finale. Serie B je tamo na terenu, 90 minuta gdje moramo dati sve od sebe. Svu energiju i svu snagu! Sve ono što nam je ostalo moramo dati danas, a gdje ne možemo nogama, moramo ići srcem. Zato što mi to zaslužujemo i zato što smo jedna prava momčad. Jeli smo go*na cijele godine kako bismo stigli ovdje. A sada im moramo promijeniti mišljenje. I zadnja stvar… Ne znam hoću li više imati priliku za pokušati ponovno, tako da mi morate učiniti uslugu – morate me odvesti u Serie B! JEDAN ZA SVE – SVI ZA JEDNOG”, govorio  je 39-godišnji branič Parme, koji je dobio i velike ovacije navijača čiji je ljubimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.