Vijenci za sve pripadnike Torcide poginule tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku

Robert Matić/hajduk.hr

Najstarija europska navijačka skupina, osnovana davne 1950. godine u komunističkoj Jugoslaviji, za vrijeme jednog od najbrutalnijih režima u Europi toga vremena, za vrijeme Golog otoka i sličnih progona. Torcida, obilježava danas svoj 70. rođendan. Proslava je, kako smo već pisali, započela večer ranije spektakularnom bakljadom te vatrometom. Hajduk i Torcida, više ili manje, povezani su od samog početka, od samog trenutka kad je Torcida osnovana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Torcide, kao uostalom i pripadnici drugih navijačkih skupina u Hrvatskoj, sudjelovali su u obrani Hrvatske od velikosrpskog agresora, sudjelovali su i ginuli. Rano jutros predstavnici HNK Hajduk, KNH Torcide, Udruge Naš Hajduk, Tornada Zadar, No Name Boysa (Benfica), Magic Fansa (AS Saint-Étienne) i Torcide Górnik Zabrze položili su jutros vijence i upalili svijeće uz spomen-ploču na poljudskom sjeveru za sve poginule pripadnike Torcide u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.