Vraća li se Hezonja i može li hrvatska košarkaška reprezentacija ipak na Olimpijske igre u Tokio?

Foto: fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija prije tri godine, predvođena tadašnjim izbornikom Aleksandrom Petrovićem, igrala je na Olimpijskim igrama u Riju. Plasman na Olimpijske igre izborila je na kvalifikacijskom turniru u Torinu, tada su naši košarkaši iznenadili sve, pa i favoriziranog domaćina, Italiju, i izborili Olimpijske igre te u Riju stigli čak do četvrtfinala, u kojem su nakon velike borbe izgubili od vrlo jake košarkaške reprezentacije Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li Hrvatska ponovno preko kvalifikacijskog turnira sljedećeg srpnja do Olimpijskih igara?

Samo pobjednik kvalifikacijskog turnira, a igrat će ih se čak četiri, izborit će plasman na Olimpijske igre. Može li Veljku Mršiću uspjeti ono što je tada, 2016. godine, na iznenađenje mnogih uspjelo Aleksandru Petroviću.

Kvalifikacije će početi 6.srpnja, Hrvatska bi tada trebala biti kompletna, dakle, trebale bi igrati i NBA zvijezde, Dario Šarić, Bojan Bogdanović, Ante Žižić, Ivica Zubac… Hoće li biti spreman Dragan Bender tek će trebati vidjeti, naime ovisi kakvu će minutažu imati u Milwaukeeju. Pitanje kako će se snaći u NBA Luka Šamanić. Hoće li se vratiti Mario Hezonja, koji je, kako smo već pisali, potpisao za jednogodišnji minimalac s Portlandom uz igračku opciju za sljedeću.  Za sada nema konkretnih naznaka da bi se Hezonja mogao vratiti pod nacionalni barjak, osim nekih nedorečenih poruka na društvenim mrežama.  Hezonja je navodno najavio da će u srpnju biti na raspolaganju izborniku, međutim, to bi trebalo uzeti s rezervom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volim šutnut’ tricu više nego jest’ na žlicu. Znači da hoće, ne brini”, odgovorio je svom fanu Hezonja na društvenoj mreži kada je tema bila budućnost u reprezentaciji.

Ako bi Hrvatska bila u srpnju iduće godine kompletna imala bi po imenima, a to posebno moramo naglasiti, jaku momčad. No, imala ju je u nekoliko navrata i tijekom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pa je doživjela debakl. Trenutno je u tijeku Svjetsko prvenstvo u košarci bez Hrvatske, što je tužna istina o sadašnjem trenutku hrvatske košarke.

Ovo bi mogla biti hrvatska košarkaška reprezentacija idućeg ljeta: Ukić, Simon, Babić, Hezonja, Bogdanović, Šarić, Bender, Šamanić, Zubac, Žižić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kad pogledate koja sve imena igraju na SP-u, kao i ona koja su otkazala nastup na SP-u a igrat će možda Olimpijske igre, onda je jasno da će biti teško, jako teško. Nije floskula kad kažemo ”danas svi imaju košarku.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.