‘Žalba nema smisla’: Reakcija Hajduka nakon relativno blage kazne HNS-a zbog događaja na Poljudu prošlog vikenda!

Foto: fah

S obzirom na ono što se događalo na Poljudu tijekom prvenstvene derbi utakmice između Rijeke i Hajduka (1:1) Hrvatski nogometni savez relativno je blago kaznio Hajduk, kao organizatora utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, točka bez povratka i bez pregovora svakako je ulazak na teren maskiranog huligana, koji je na travnjak uletio oboružan šipkom te je pritom prijetio glavnom sucu utakmice Zebecu. Zamislite da se tako nešto dogodilo u utakmici Lige prvaka ili Europske lige, uslijedilo bi višegodišnje izbacivanje kluba iz europskih kupova, ali i suspenzija stadiona. S obje takve posljedice Hajduk se tijekom svoje burne o duge povijesti nažalost, već suočavao.

Kad pogledamo suđenje u Ligi prvaka ne može se reći da suci briljiraju.

No, vratimo se konkretnom primjeru, podsjetimo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić kaznio je Hajduk igranjem naredne dvije domaće utakmice bez prisustva gledatelja na stadionu te novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna zbog nereda tijekom utakmice 24. kola protiv Rijeke u subotu.

“Na utakmici Hajduk-Rijeka navijačka skupina Torcida smještena na sjevernoj tribini zapalila je u više navrata veliki broj pirotehničkih naprava, skandirala poklike pune mržnje, diskriminacije, rasizma i šovinizma, unijela transparente sa ksenofobnim i uvredljivim sadržajem. Utakmica je dva puta bila u prekidu: u 55. minuti na tri i pol minute zbog ubacivanja baklji u teren za igru, a u 90. minuti zbog ulaska u teren za igru maskiranog huligana s metalnom šipkom u ruci u pokušaju da napadne suca utakmice. Po završetku utakmice u svečanoj loži od strane gledatelja bocom s vodom pogođen je predsjednik HNK Rijeka. Kako se radi o učestalim prekršajima iz članka 67. i 88. DP HNS-a na prvenstvenim utakmicama igranim na Gradskom stadionu Poljud, HNK Hajduk je kažnjen igranjem naredne dvije utakmice bez prisustva gledatelja na stadionu te novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna”, stoji u objašnjenju kazne.

Hajduk će tako na praznom Poljudu ugostiti Slaven Belupo i Cibaliju u susretima 27. i 28. kola koje će se igrati 8., odnosno 14. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog nedoličnog ponašanja gostujućih navijača kažnjena je i Rijeka sa 15.000 kuna.

“Zbog paljenja nekoliko pirotehničkih naprava i neprimjerenog skandiranja tijekom utakmice od strane navijačke skupine Armada HNK Rijeka mora platiti kaznu od 15.000 kuna”, navodi se u priopćenju.

Uz Hajduk i Rijeku, disciplinski sudac kaznio je i Dinamo i to sa 11.000 kuna jer je navijačka skupina BBB tijekom utakmice Dinamo-Split upalila nekoliko pirotehničkih naprava na tribini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirao je i Hrvatski nogometni klub Hajduk.  Iz Hajduka poručuju da žalba nema smisla.

“Za nas je najveća kazna nogomet bez publike. Svjesni smo dijela odgovornosti, no kažnjavati one koji na ispravan način bodre svoj klub zbog pojedinaca sigurno nije rješenje. Zajedno trebamo raditi da se slične stvari ne ponove, ali to se neće riješiti bježanjem od problema. Hajduk bez publike nije Hajduk niti će nogomet bez publike promijeniti stvari na bolje. Svjesni smo da u ovim okolnostima žalba nema smisla.

Hajduk će se nastaviti svim legitimnim sredstvima boriti za čišćenje i ozdravljenje hrvatskog nogometa, jednako kao i osuđivati sve oblike nasilja, neovisno tko ih počinio. Samo ispravan put može dovesti do ispravnog cilja. Koliko god cesta bila duga.

HNK Hajduk Split”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.