Zlatko Dalić otkriva kako će riješiti najveću dilemu za susret s Engleskom!

Foto: fah

“Protiv Engleza igrao je sjajno desnog beka. Bili smo njime iznimno zadovoljni. Bio mi je ta opcija jer dao je dva gola u zadnjih petnaest-dvadeset dana. Pun je samopouzdanja, siguran, ide, velika je razlika između njega sad i kakav je bio na Svjetskom prvenstvu. Puno je moćniji, brži, življi… U Rusiji nije sličio onome što bismo htjeli. Vidjelo se sada na treningu koliko je kvalitetniji, dobro se vidi tko je, a tko nije”, opisuje izbornik Zlatko Dalić za Sportske novosti Tina Jedvaja, junaka utakmice protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prvi gol dao je nakon kornera, dogovor je da on ide naprijed i da bude tamo. Luka je to sjajno odigrao, pogodio ga u glavu. Malo je pogreška Španjolaca što im je ušao na drugu vratnicu, a nitko ga ne čuva. Očito ih je navukla ta finta koju smo izveli nakon kornera pa su izašli prema lopti i ostavili drugu vratnicu nepokrivenu. Ispalo je odlično”, smatra Dalić.

Kako gleda na njegovu karijeru?

“Otišao je mlad iz Hrvatske i to je pogreška. Po meni, to je ozbiljan problem svima koji se tako odluče. Nema dovoljno utakmica, ne igra stalno, a onda se kod njega dogodilo da se nekoliko puta ozlijedio. Sve ga je to usporilo, na neko vrijeme i zakočilo. Nije imao kontinuitet, a bez toga ne može se napraviti napredak i veliku karijeru. Daj Bože da uhvati konstantu nastupa u Bayeru i bude na nivou svojeg talenta. Bez utakmica teško”, priča Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imam sad tu i Pivarića, no Tina neću dirati. Međutim, trebamo dugoročno na toj poziciji ljevaka. Hvala Bogu i Strinić se oporavio, tu su i Barišić, Sosa, Leovac… Možda ga stavimo na centarfora”, otkriva Dalić planove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.