BiH: Čović pozvao Hrvate na okupljanje kako ih ne bi preglasavali

Foto: Fah

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, koji je i čelnik najsnažnije hrvatske stranke u toj zemlji HDZ-a BiH, pozvao je u petak u Širokom Brijegu Hrvate u BiH na okupljanje na sljedećim izborima kako bi onemogućili da im drugi, brojniji narodi biraju predstavnike u vlasti.

Čović Izetbegoviću: “Na Bošnjacima je najveća odgovornost za budućnost BiH”

“Mnogi su se potrudili da nam onemoguće ono što nam je Ustavni sud definirao, a to je legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim administrativnim razinama vlasti u BiH. Zbog toga jedan poziv svima nama koji bi još uvijek drugačije razmišljali o vođenju politika u BiH, prevažno je da u ova dva mjeseca zbijemo svoje redove“, rekao je Čović u Širokom Brijegu gdje je obilježen dan grada.

Pojasnio je kako je uvjeren da se neće moći nametnuti vlast bez Hrvata ocjenjujući kako je važno da u zajedničkom projektu očuvanja pozicije ovoga naroda budu uključeni branitelji, gospodarstvenici, kulturni djelatnici, predstavnici crkve. Dodao je kako je pred ovom generacijom Hrvata osigurati jednakopravan položaj tog naroda u BiH kako bi ‘s ponosom govorili da je ovo naša domovina’.

Dragan Čović: ‘BiH prijeti ozbiljna kriza ne postigne li se dogovor o izbornom zakonu’

Hrvatski član BiH Predsjedništva ustvrdio je i kako su Hrvati veliki narod bez obzira na malobrojnosti u toj zemlji te da su nositelji pozitivnih vrijednosti, napose europskoga puta.

Dario Kordić i general Željko Glasnović podržali Hrvatsku republikansku stranku uoči izbora u BiH

Svečanosti u Širokom Brijegu nazočili su i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te Ivan Bosančić gradonačelnik Vinkovaca grada prijatelja, kao i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

Izvor: Hina/sv