Staničić HDZ-ov kandidat za riječkog gradonačelnika: Jačanje poduzetništva, zaustavljanje demografskog pada

Foto: fah

Kandidat HDZ-a za riječkoga gradonačelnika Kristijan Staničić i kandidati te stranke za riječko Gradsko vijeće predstavili su u petak svoj program, naglašavajući da su okosnice, uz otvaranje novih radnih mjesta i gospodarski rast, jačanje poduzetništva i investicija, borba protiv korupcije i odgovorno upravljanje gradskom upravom, kao i zaustavljanje demografskog pada i zaštita socijalno najugroženijih.

Gradska uprava mora biti servis građanima i poduzetnicima i mora usko surađivati s državom i županijom na provedbi velikih projekata, rekao je Staničić. Za povećanje broja radnih mjesta ključno je poticati malo i srednje poduzetništvo te u većoj mjeri iskoristiti turističke potencijale Rijeke, dodao je.

Među kapitalnim projektima koje HDZ planira realizirati u sljedećem mandatu, ako pobijedi na izborima u Rijeci, su izgradnja autobusnog kolodvora, nastavak projekta Europske prijestolnice kulture 2020, ubrzavanje izgradnje stadiona na Kantridi i preuređenje dosadašnje Dječje bolnice na Kantridi za turistički i zdravstveni centar, istaknuo je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Staničić.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Josip Ostrogović rekao je da planiraju povećati poticaje za poduzetnike do razine od pet posto gradskog proračuna te smanjiti prirez s 15 na 12 posto. Namjeravamo otvoriti poduzetničku zonu na Mlaki, jačati znanstveno-tehnologijski park i aktivirati sad zapuštenu gradsku imovinu, za djelovanje poduzetnika, kazao je.

HDZ-ova kandidatkinja za zamjenicu riječkog gradonačelnika Maja Ševerdija navela je da u cilju demografske obnove Rijeke planiraju povećati naknadu za prvo rođeno dijete u obitelji na 5000 kuna, povećati kapacitete dječjih vrtića te osigurati besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce do 20121. godine.

Ševerdija je naglasila da HDZ želi vratiti ponos hrvatskim braniteljima u Rijeci, uređenjem memorijalnog centra branitelja u središtu grada, postavljanjem spomen ploče s imenima poginulih hrvatskih branitelja iz Rijeke, uspostavom savjetodavnog tijela pri gradskoj upravi za pitanja branitelja te utemeljenjem Dana branitelja u Rijeci.

Iz HDZ-ovog programa za Grad Rijeku je još izdvojena odlučnost u borbi protiv korupcije u okvirima nadležnosti lokalne samouprave i to donošenjem etičkog kodeksa za zaposlenike gradske uprave i povezanih poduzeća, poboljšanjem rada unutarnje revizije u gradskoj upravi te objedinjavanja postupaka javne nabave.

Staničić je istaknuo da je za realizaciju svega planiranog potrebno konsolidirati Gradski proračun, smanjenjem deficita te izradom strategije upravljanja dugovanjima.

HDZ-ov kandidat za riječkog gradonačelnika Kristijan Staničić (1973.) dugogodišnji je član stranke, a dokazao se u vođenju velikog sustava, s obzirom na to da je bio višegodišnji predsjednik Uprave hotelske kuće Liburnia Riviera Hoteli, naveli su iz HDZ-a. Staničić je diplomirao na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji, završio je jednogodišnji studij Diplomatske akademije u Zagrebu, a godine 2001. magistrirao je na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji.

Poslovnu karijeru počeo je u Ministarstvu vanjskih poslova RH, u kojem je radio do 2001. godine. Poslovnu karijeru nastavio je u gospodarstvu, kao pomoćnik direktora marketinga i prodaje Hoteli Novi. Radio je kao član Uprave te tvrtke, predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela, predsjednik Uprave crikveničke hotelske tvrtke Jadran u stečaju, a potom i predsjednik Uprave Hotela Bernardin iz Portoroža u Sloveniji.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/ij