Airbnb najavljuje sjajnu 2018. godinu: “Zagreb će biti jedan od najtraženijih svjetskih gradova”

Foto: Thinkstock

Airbnb najavljuje da će u 2018. godini Zagreb biti jedan od najtraženijih svjetskih gradova. Među 20 destinacija s najvećom potražnjom smještaja na Airbnbu našla se hrvatska metropola, a prvi je korejski Gangneung.

Na osnovi podataka iz prošle godine, Airbnb je objavio svoja predviđanja za 2018. u kojoj će se sve više tražiti originalan i neuobičajen smještaj u prirodi.

Među 20 destinacija s najvećom potražnjom našao se i Zagreb na 18. mjestu, a u prvih pet su korejski Gangneung, britanski Bournemouth, Edmonton u Kanadi, američki Indianapolis te Da Nang u Vijetnamu. Među najpopularnijim su europskim destinacijama i Gazimagusa na Cipru, Bilbao u Španjolskoj, Cardiff u Britaniji, kao i grčki Mikonos. Gradovi koji ne silaze s trona i ove će godine biti Tokio, Pariz, Osaka, New York, London i Rim, donosi Denvnik.hr

Što je Airbnb?

Airbnb zapravo je skraćenica za ‘AirBed&Breakfast’ ili u prijevodu ‘zračni krevet i doručak’. Sve je nastalo kao ideja Briana Cheskyja i Joea Gebbie koji su tijekom jedne poslovne konferencije nudili gostima da prespavaju na zračnom madracu te dobiju domaći doručak za neku simboličnu naknadu. Ideje o Airbnb gostima i turistima se danas razvila do neslućenih razmjera!
Airbnb je zapravo web stranica  koja služi ljudima diljem svijeta da lakše pronađu smještaj prilikom putovanja, unajme ga, a ponuditeljima smještaja da ih lakše oglase. Stranica je osnovana još 2008. godine u Los Angelesu u Kaliforniji, a danas ima preko 1,5 milijuna ponuđenih smještajnih jedinica koje su locirane u 39,000 svjetskih gradova u 190 država.

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr