Liga prvaka s hrvatskim ‘štihom’ i Katalonci poput feniksa: Barcelona se uvijek vraćala nakon poraza i uvijek jača!

Foto: Twitter/Juventus

Talijanski prvak Juventus na Camp Nou odigrao je protiv Barcelone prepune nogometnih zvijezda 0:0 i tako potvrdio ono što se vidjelo još u prvoj četvrtifinalnoj utakmici, kada je torinski klub slavio uvjerljivih 3:0. U ovom trenutku klub u kojem svoj kruh nogometnog profesionalca zarađuju Hrvati Marko Pjaca i Mario Mandžukić jednostavno je bolji, puno bolji, možda ne indvidualno, možda ne na trenutnoj tržišnoj vrijednosti kad se usporede cijene igrača, no, svakako da momčadski, taktički Juve je superioran klubu koji je toliko puta usrećio Kataloniju i stanovnike te pokrajine koji godinama sanjaju svoju nezavisnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus nije PSG, Barcelona se u to uvjerila već nakon desetak minuta igre u prvom poluvremenu. Daleko je Juve ozbiljnija, čvršća momčad, i, naravno, igrači kvalitetnija od PSG-a.  Sjajnoj atmosferi na Camp Nou unatoč Barca niti jednog trenutka tijekom utakmice nije izgledala kako ekipa koja protiv takvog protivnika izma izgleda preokrenuti 0:3 iz prve utakmice.

Sjajna je vijest da se u igru nove europske hit momčadi, sposobne da ode do kraja, fenomenalno uklopio hrvatski napadač Mario Mandžukić Allegri mu je pronašao mjesto koje je Mandžo objeručke prihvatio, iako je po vokaciji napadač Mandžukić rijetko danas ulazi u šanse, naravno, u odnosu na jednog Higuaina, no, golovi više nisu glavna zadaća Mandže u Allegrijevom Juventusu. S obzirom na viđeno sinoć na Nou Campu, s obzirom na navedeno, Barca nema razloga za pretjeranu tugu, više se jednostavno nije moglo, ne sinoć i ne protiv ovakvo čvrste ekipe koja zna što hoće i još bitnije zna kako to ostvariti.

Kad smo već spomenuli hrvatskog nogometaša Marija Mandžukića recimo kako je Hrvatska, uz Brazil, a nakon prolaska u polufinale Reala, Juventusa, Monaca i Atletica, jedina zemlja koja ima sva četiri predstavnika u sva četiri polufinala.  Još samo da se takva impresivna činjenica napokon počne osjećati na rezultatima Vatrenih kad su u pitanju velika natjecanja.  Pjaca, Mandžukić, Kovačić, Modrić, Subašić i Vrsaljko, naši nogometaši u završnici Lige prvaka, trebali bi biti jamac usponu Hrvatske prema svjetskom vrhu iduće godine u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz Barcelone 0:3 protiv Juventusa drugi je najgori Barcin poraz u nokaut fazi Lige prvaka ikada! Katalonci su stradali teže samo u polufinalu 2012./13., bilo je 0:7 protiv Bayerna. Podsjetimo kako je Barcelona prije četvrtfinala ispala zadnji put 2006./07., kada ju je u osmini finala izbacio Liverpool. Naizgled loše vijesti za navijače Barce? Samo naizgled, naime, gdje je danas Liverpool, koliko ga dugo nema u završnicama Lige prvaka?

Barcelona je i nakon takvih poraza, kao što su porazi od Bayerna i Liverpoola, bila i ostala konstanta, vraćala se poput feniksa, nema sumnje da će to učiniti ponovo. O velikom klubu govorimo, o nogometnom divu svemirskih dimenzija u odnosu na hrvatsko shvaćanje klupskog nogometa i Hrvatske nogometne lige.

Barcelona se uvijek ciklički diže i vraća, kako smo rekli poput feniksa, to može biti utjeha navijačima Barce, ali i upozorenje protivnicima. I kad je naizgled na koljenima Barcelona je opasna, uvijek se  nakon tri do četiri godine vraćala i nanovo osvajala europske trofeje. Koliko će Messiju i prijateljima trebati vremena ovog puta za, kako bi Ćiro rekao, ”rekuperaciju”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.