Kokos-noissete tart: Čokolada i kokos – savršena kombinacija!

slatki svijet

Malo je namirnica koje se tako dobro slažu kao kokos i čokolada. Ovdje se na podlogu s kokosom dodaje čokoladni ganache.

Sastojci

Podloga od kokosa:
100 g mljevenoga petit keksa
200 g kokosovoga brašna
3 žlice šećera u prahu
125 g omekšalog maslaca

Ganache krema:
3 dl slatkoga vrhnja
200 g noisette čokolade
100 g čokolade za kuhanje
25 g maslaca
1 žlica ruma (nije obvezno)

Priprema

Odvojite 150 g kokosa od ukupne količine i pomiješajte sa šećerom u prahu i mljevenim keksom. Dodajte omekšali maslac i mijesite rukom sve dok ne dobijete jednolično mrvičastu smjesu.

Smjesu uspite u kalup veličine 25 cm te ju ravnomjerno rasporedite i utisnite u dno i po rubovima kalupa. Ostatak kokosovog brašna pospite po čitavoj podlozi, te ga utisnite uz pomoć čaše. Ovako pripremljenu podlogu pecite na 180°C 10-15 minuta (dok kokos ne poprimi zlatnu boju). Dobro pazite da vam se podloga ne prepece jer ce onda biti jako suha. Pečenu podlogu ohladite.

U jednu posudu stavite vrhnje i maslac te ih zagrijte gotovo do vrenja. Zagrijano vrhnje prelijte preko nasjeckane čokolade i dodajte rum. Sve zajedno miješajte dok ne dobijete glatku i sjajnu kremu.

Ostavite kremu da se prohladi te ju prelijte preko podloge od kokosa. Tart stavite u hladnjaku minimalno 6 sati, a najbolje preko noći.

Slatki savjet

Podloga od kokosa nece biti kompaktna nego mrvičasta te ju trebate utisnuti u kalup.

Podlogu ćete najbolje utisnuti u kalup uz pomoc čaše tako da uzmete veću čašu s ravnim dnom i lagano pritisnete, a na kraju klizite sa čašom po podlozi.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr