Foto: Ana Oklopčić -Gostimir

Donosimo recept iz područja zdrave hrane. Ovaj puta donosimo kako spremiti provu s keljom i sirom uz tri vrste brašna, jogurt i češnjak.

Sastojci:

Povrće:
300gr kelja
2 manja crvena luka
pola žličice češnjaka u prahu
sol, biber

Za provu:
4 jaja
2.5dl tekućeg jogurta
100gr kiselog vrhnja
50ml maslinovog ulja
pola žličice soli
3 žličice kukuruznog brašna
prašak za pecivo
4 žlice integralnog brašna
8 žlica palente
200gr posnog sira

Kelj isjeckati i na minutu ga blanširati, procjediti i dodati na prethodno poprženi luk koji je lagano na vatri omekanio. U posebnoj posudi umutiti s vilicom jaja, dodati jogurt, kiselo vrhnje, ulje, sol i izmješati.

Dodavati postepeno sve tri vrste brašna(kukuruzno, integralno, palentu) i prašak za pecivo. Dodati sir s povrćem i česnjak u prahu. Staviti papir za pečenje u tepsiju veličine 20×30cm. Smjesu preliti i gore po želji naribati sir .

Peći na 200 stupnjeva oko 25 minuta ili dok ne porumeni. Sveukupno trajanje pripreme oko 50 minuta.
Provu poslužiti uz zelenu salatu ili šalicu jogurta. Dobar tek!

Izvor: narod.hr