Zdrava hrana: Prova s keljom i sirom

Foto: Ana Oklopčić -Gostimir

Donosimo recept iz područja zdrave hrane. Ovaj puta donosimo kako spremiti provu s keljom i sirom uz tri vrste brašna, jogurt i češnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

Povrće:
300gr kelja
2 manja crvena luka
pola žličice češnjaka u prahu
sol, biber

Za provu:
4 jaja
2.5dl tekućeg jogurta
100gr kiselog vrhnja
50ml maslinovog ulja
pola žličice soli
3 žličice kukuruznog brašna
prašak za pecivo
4 žlice integralnog brašna
8 žlica palente
200gr posnog sira

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kelj isjeckati i na minutu ga blanširati, procjediti i dodati na prethodno poprženi luk koji je lagano na vatri omekanio. U posebnoj posudi umutiti s vilicom jaja, dodati jogurt, kiselo vrhnje, ulje, sol i izmješati.

Dodavati postepeno sve tri vrste brašna(kukuruzno, integralno, palentu) i prašak za pecivo. Dodati sir s povrćem i česnjak u prahu. Staviti papir za pečenje u tepsiju veličine 20×30cm. Smjesu preliti i gore po želji naribati sir .

Peći na 200 stupnjeva oko 25 minuta ili dok ne porumeni. Sveukupno trajanje pripreme oko 50 minuta.
Provu poslužiti uz zelenu salatu ili šalicu jogurta. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.