(VIDEO) NHL: Winnipeg poveo u finalu Zapada

Foto: Twitter

Hokejaši Winnipega na svom ledu su pobijedili Vegas Golden Knightse sa 4-2 i poveli sa 1-0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NHL doigravanja za Stanley Cup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u osmoj minuti utakmice Jetsi su pred svojim navijačima vodili sa 3-0 od čega se gosti nisu uspjeli oporaviti. Dustin Byfuglien je doveo Winnipeg u vodstvo nakon 65 sekundi igre, a onda su Patrik Laine (7), u situaciji s igračem više, i Joel Armia (8), nakon što su suci odlučili da nije bilo ometanja vratara Marc-Andre Fleuryja, u razmaku od 46 sekundi s još dva pogotka šokirali momčad iz Las Vegasa i povećali prednost na tri gola.

Iako je Brayden McNabb uspio postići pogodak za ‘zlatne vitezove’ već u 9. minuti, gosti nisu uspjeli nadoknaditi početni zaostatak, za što se pobrinuo Mark Scheifele, najbolji strijelac Jetsa u doigravanju. U 30. minuti je skrenuo udarac Byfugliena taman koliko je bilo potrebno da pločica prođe pokraj gostujućeg vratara i završi u mreži za vodstvo 4-1. Bio je to 12. Scheifeleov pogodak u ovogodišnjem doigravanju, u kojem su Jetsi postali najveće iznenađenje, pogotovo nakon što su u konferencijskom polufinalu izbacili Nashville Predatorse, pobijedivši najbolju momčad osnovnog dijela sezone u sedmoj utakmici i to u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su već 48 sati poslije već morali započeti finalnu seriju, Jetsi nisu pokazali znakove umora, a među istaknutijim igračima bio je kapetan kanadske momčadi Blake Wheeler, koji je sudjelovao kao asistent u tri od četiri gola.

Do kraja utakmice gosti su uspjeli u 36. minuti preko Williama Karlssona smanjiti zaostatak na 4-2, ali više od toga nisu uspjeli napraviti dobrim dijelom zahvaljujući odličnoj obrani i vrataru Connoru Hellebuycku koji je obranio 19 od 21 udarca gostujućih igrača.

I druga utakmica ove serije bit će odigrana u Winnipegu, u noći s ponedjeljka na utorak po hrvatskom vremenu (2 sata).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći s nedjelje na ponedjeljak (2 sata) na rasporedu je druga utakmica finalne serije u Istočnoj konferenciji. Tampa Bay je domaćin Washingtonu, a u prvoj utakmici su gosti slavili sa 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.