Belgija: Auto se zabio u kolonu s premijerima Belgije i Velike Britanije

Foto: Fah

Automobil se u petak zaletio u kolonu čuvanih vozila u kojima su bili premijeri Velike Britanije i Belgije Theresa May i Charles Michel, javlja RTL.

Visoki državnici kretali su se autocestom E19/E42 kada se automobil zabio u kolonu. Zbog sudara je kolona zaustavljena neko vrijeme. Unatoč incidentu May i Michel odlučili su nastaviti i sudjelovati u komemoraciji koja se održala na groblju St. Symphorien u povodu obljetnice Prvog svjetskog rata, javlja RT.

Nema govora da se radi o napadu, rekao je Michelsov glasnogovornik.

Do incidenta je došlo nakon što su visoki dužnosnici položili vijence na britnaskom groblju u povodu obljetnice završetka Prvog svjetskog rata.

“Vozač je samo bio neoprezan”, rekao je glasnogovornik.

On je najprije namjeravao obići konvoj vozila na autocesti blizu Monsa a onda se pokušao “ugurati” u istu traku, uslijed čega su dvojica policajaca na motociklima izgubila kontrolu i pala, a motori umalo udarili u automobil u kojem se vozio Michel.

May, koja je bila na početku konvoja, nije ni vidjela što se dogodilo, dodao je glasnogovornik.

I dok je May samo produžila dalje na iduću protokolarnu dužnost u Francuskoj, Michael se zaustavio i sačekao dok hitna pomoć nije odvezla ozlijeđene policajce.

Izvor: hina/gs