Caritas EU – siromaštvo i nejednakost u Europi su u porastu

Foto: Thinkstock

U bogatoj Europskoj uniji siromaštvo i nejednakost su u porastu. Od početka financijske krize u 2008. i donošenja strategije“ Europa 2020.“ s (tada) 27 država članica, Caritas u Europi sve više podiže glas o strukturnom pogoršanju socijalnih sustava.

Caritas sa zabrinutošću promatra promjenu paradigme u Europi, gdje se odustalo od uravnoteženog pristupa između dobrog standarda i ulaganja u ljude u korist ekskluzivnog usredotočenja na javnu proračunsku stabilnost (štednje) i rast. Negativan utjecaj tog pristupa je ogroman.

Sustav socijalne zaštite je uvelike zahvaćen takvim pristupom, a neuspjeh politike EU očituje se u povećanoj nezaposlenosti, porastu siromaštva i povećanju socijalnih razlika.

123 milijuna ljudi u Europi danas zahvaćeno je siromaštvom. Ovo izvješće bazira se na sakupljenim podacima Caritasa širom Europe.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/caritas.eu