Njemački pekar krafne puni mesom

Foto: Getty images

Tradicionalno, njemačke “krapfen”, odnosno krafne ili pokladnice, okrugao su kolač od dizanog tijesta pržen u ulju i napunjen marmeladom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pekar u bavarskom gradu Misebachu pročuo se dodajući krafnama neobičan sastojak – meso.

Florian Perkmann došao je na tu zamisao prisjećajući se okusa pohanog odreska, poznate šnicle, servirane s umakom od crnih bobica.

“Kombinacija servirana sa slatkim senfom, ono je što čini jedinstven okus”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perkmann svoje pokladnice puni “leberkaesom”, mesnom štrucom od sitno mljevene svinjetine, slanine i luka, kombinacijom sličnom onoj iz umaka bolognese.

Mještanin Peter Rosner bio je, kaže, jako skeptičan, no krafne punjene mesom bolje su nego što je očekivao.

“Iznenađujuće su dobre. Vrlo zabavna kombinacija okusa”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perkmannova kombinacija hit je na društvenim mrežama i tvrdi da prodaje 70 do 80 takvih krafni dnevno. Neke mušterije po neobičan zalogaj stižu čak iz Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.