Rodna ideologija: Naputak za odgojitelje vrtića u Berlinu – “Murat glumi princezu. Alex ima ‘dvije mame’ a Sophie se sada zove Ben”

Foto: Thinkstock

Političari berlinskog ogranka Kršćansko-demokratske unije (CDU) žele spriječiti podjelu jedne brošure koja bi odgajateljima u vrtićima navodno trebala olakšati odnos prema seksualnim temama “koje odmiču od društvenog mainstreama”.

> Zamke rodne ideologije (1.): ‘Žene koje su bili muškarci’ gaze ženske sportašice

„Pitanja seksualnih i rodnih raznolikosti nemaju što tražiti u dječjim vrtićima“, naglasio je za dnevnike BZ i Bild predsjednik zastupničkog kluba CDU-a u Berlinskom senatu Florian Graf.

> Prosvjetni djelatnici HNS-ovoj ministrici i pravobraniteljici: ‘Pravo djeteta je imati mamu i tatu’

„Djeca ne bi smjela u ovoj najranijoj dobi biti suprotstavljena s pitanjima rodnog identiteta“, smatra Graf. CDU će se sljedećeg tjedna u Senatu, kako se naziva parlament grada-savezne države Berlin, nastojati zabraniti podjelu sporne brošure.

> Zamke rodne ideologije (3.): Muškarac Fallon Fox zadao svojoj ženskoj protivnici potres mozga i prijelom orbite

Naputak za odgajatelja nosi naziv „Murat glumi princezu. Alex ima dvije mame a Sophie se sada zove Ben“ i u njoj autori na 140 stranca opisuju kako bi odgajatelji trebali reagirati na “činjenicu da se neka djeca ne osjećaju u potpunosti pripadni jednom spolu. I da isto tako ima djece koja odrastaju s dvije mame i dva tate tj. u homoseksualnoj zajednici”, tvrdi se u toj brošuri.

> Rodna ideologija: Dopustili rukometašu koji je igrao protiv Hrvatske da nastupa kao ‘nogometašica’

„Odgajatelji se svakodnevno susreću s tim temama i samo se po sebi razumije da im treba stručna pomoć“, rekla je jedna glasnogovornica uprave Senata zaduženog za odgoj i obrazovanje.

> Dijete koje se odijeva u odjeću suprotnog spola ne “izražava sebe”, već je seksualno zlostavljano

Izdavači brošure su berlinski Senat, Institut za daljnju odgojnu izobrazbu Berlin-Brandenburg i inicijativa Queerformat koja se već godinama zalaže za “senzibiliziranje djece za ovu temu”. Dosad je tiskano 2000 primjeraka koji bi trebali biti podijeljeni po berlinskim vrtićima.

> Na sadržaj Istanbulske konvencije utjecala LGBT organizacija ILGA Europe koja je bila protiv referenduma o braku

CDU je podršku dobio i od Alternative za Njemačku (AfD).

„Jedna ovakva seksualna pedagogija u najranijem djetinjstvu podređuje dobrobit djeteta ideološki motiviranoj viziji jednog novog društva“, stoji u priopćenju zastupničkog kluba AfD-a u Berlinskom senatu.

Obrazovno-politički glasnogovornik AfD-a za pokrajinu Brendenburg, Steffen Koeniger bio je još oštriji.

„Pedagoške predodžbe zastupljene u ovoj brošuri su izgleda plod bolesnih mozgova s pedofilskim primislima“, rekao je Koeniger.

> Istraživanje: izbor igračaka kod djece je određen spolom, a ne društveno nametnut – kako tvrdi rodna ideologija

Navodno je jedna neimenovana predstavnica obrazovnog odbora Berlinskog Senata ustvrdila je kako je „zastrašujuće s koliko sličnosti CDU i AfD iznose svoje argumente“ dodajući da se radi o „kontraproduktivnom širenju predrasuda“, navodi Hina.

> Kaos rodne ideologije: 8-godišnjeg dječaka majka potiče ‘pretvarati se u ženu’

S obzorom na većinu kojom u Senatu raspolažu socijaldemokrati, Zeleni i Ljevica zahtjev CDU-a za zaustavljanjem podjele brošure nema izgleda.

Hrvati u javnoj raspravi vrlo jasno poručili – NE ratifikaciji Istanbulske konvencije

Podsjetimo, u Njemačkoj je 1. veljače 2018. na snagu stupila Istanbulska konvencija, s čime se njemačko veleposlanstvo u Hrvatskoj pohvalilo na Twitteru promovirajući spornu Konvenciju koja je zapravo podvala pod krinkom zaštite žena usmjerena protiv svake tradicije.

Hrvatski su građani u javnoj raspravi vrlo jasno poručili: DA još boljoj i učinkovitijoj zaštititi žena od nasilja, NE ratifikaciji Istanbulske konvencije.

> Podvala pod krinkom zaštite žena usmjerena protiv svake tradicije

“Istanbulska konvencija je prvi međunarodno obvezujući dokument u koji je unesen pojam rod te se nameće svim zakonima države koja ju ratificira, a njegovu primjenu nadzire odbor koji je osnovala Istanbulska konvencija”, upozorila je dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji pojašnjavajući sporne dijelove Istanbulske konvencije i što Konvencija mijenja u odnosu na važeće zakonske definicije.

> Ivan Munjin: Građani su u javnoj raspravi vrlo jasno poručili – NE ratifikaciji Istanbulske konvencije

“U nekim državama već sada djecu u vrtićima i osnovnim školama podučavaju da muškarac i žena nisu definirani spolom, već da su “muškarac” i “žena” svi oni koji se poistovjećuju s tim terminima, bez obzira na svoj spol, kao što kaže konvencija. Istraživanja pokazuju da postoji mali, ali nama važan, broj djece i adolescenata koji razvijaju poremećaj spolnog identiteta tijekom normalnih procesa sazrijevanja te da kod njih u većini slučajeva taj poremećaj prolazi sam od sebe, sazrijevanjem, bez ikakvih intervencija. Zapitajmo se kakve učinke na tu djecu, ali i svu drugu ima neznanstveno relativiziranje biološkog spola i identiteta vezanog za njega. Upravo zbog rodne ideologije konvenciju nije ratificiralo oko pola država članica EU i Vijeća Europe”, istaknula je dr. Željka Markić.

> Paradoks rodne ideologije: Škola za djevojke zabranila učenice zvati “djevojkama”

Podsjetimo, Američki savjet pedijatara potiče nastavnike i zakonodavce da odbace sve politike koje uvjetuju da djeca prihvate kao normalan život u kojem se kemijski i kirurški oponaša suprotni spol. Činjenice, a ne ideologija, određuju stvarnost, upozoravaju.

> Američko udruženje pedijatara objavilo: Rodna ideologija šteti djeci

1. Ljudska je spolnost objektivna biološka binarna karakteristika
2. Nitko se ne rađa s rodom. Svatko se rađa s biološkim spolom
3. Vjerovanje osobe da je on ili ona nešto što nije u najboljem je slučaju znak konfuznog mišljenja.
4. Pubertet nije bolest, a hormoni koji zaustavljaju pubertet mogu biti opasni.
5. Prema DSM-u, čak 98 % dječaka s poremećajem roda i 88 % djevojčica s poremećajem rod s vremenom prihvate svoj biološki spol nakon što prirodno prođu kroz pubertet
6. Djeca koja koriste blokatore puberteta kako bi oponašali suprotni spol morat će uzimati hormone suprotnog spola u kasnijoj adolescenciji
7. Stope samoubojstava dvadeset su puta veće među odraslima koji uzimaju hormone suprotnog spola i prođu operaciju promjene spola
8. Uvjetovanje djece kako bi vjerovala da je život kemijskog i kirurškog oponašanja suprotnog spola normalan i zdrav jest zlostavljanje djece

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Hina

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.