Kninski branitelji traže da Opća i veteranska bolnica ‘Hrvatski ponos’ ostane državna

Kninske braniteljske udruge zatražile su od predsjednika Vlade, ministra zdravlja i ministra hrvatskih branitelja, da Opća i veteranska bolnica „Hrvatski ponos“ Knin ostane pod ingerencijom Ministarstva zdravlja jer, ističu, Šibensko-kninska županija neće moći financirati dvije bolnice u županiji, šibensku i kninsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koordinacija braniteljskih udruga hrvatskog kraljevskog grada Knina uputila je predsjedniku Vlade i ministrima zdravlja i hrvatskih branitelja otvoreno pismo u povodu odluke o obustavi sanacije za određen broj bolnica, među kojima je i Opća i veteranska bolnica „ Hrvatski ponos“ Knin. Koordinacija smatra da to nije dobra odluka što se tiče kninske Opće i veteranske bolnice, u kojoj će se vrlo brzo, navode, staviti u funkciju i veteranski odjel namijenjen liječenju branitelja s područja čitave južne Hrvatske.

“Od vas, gospodo, tražimo da još jednom analizirate odluku o obustavi postupka sanacije Opće i veteranske bolnice Hrvatski ponos, te da pod svaku cijenu bolnicu ostavite pod skrbi središnje države, odnosno Ministarstva zdravlja,” pišu branitelji. Napominju da u tu bolnicu treba još mnogo ulagati i pozivaju Ministarstvo branitelja da se uključi u rješavanje statusa kninske bolnice.

Podsjećaju da je na rang-listi bolnica u Hrvatskoj od prije dvije godine kninska bolnica bila na začelju liste uspješnosti, te da se radi o bolnici četvrte kategorije i upozoravaju da je teško očekivati da će Šibensko-kninska županija, jedna od manjih u Hrvatskoj, moćći financirati dvije bolnice u županiji, šibensku i kninsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Područje na kojem se nalazi kninska bolnica je područje posebne državne skrbi, pa je i to još jedan razlog da se Opća i veteranska bolnica “Hrvatski ponos” ostavi pod skrbi države, smatraju braniteljske udruge. Očekuju “da bolnica koja je namijenjena njima bude i pokazatelj odnosa Vlade RH prema hrvatskim braniteljima i njihovim zdravstvenim problemima, najčešće uzrokovanim njihovim sudjelovanjem u obrani Domovine”.

Vlada je na sjednici u srijedu donijela odluku o obustavi postupka sanacije u 31 zdravstvenoj ustanovi, nakon čega će te ustanove biti vraćene osnivačima. Obustavit će se sanacija pet kliničkih bolničkih centara, po dvije kliničke bolnice i klinike te 18 županijskih bolnica, koje će biti vraćene županijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.