Čazmanski gradonačelnik i član Glavnog odbora HSS-a traži ostavku Beljaka: ‘Tom izjavom pljunuo je na sve nas’

Foto: snimka zaslona

Čazmanski gradonačelnik i član Glavnog odbora HSS-a zatražio je ostavku predsjednika HSS-a Kreše Beljaka nakon njegovih skandaloznih izjava o likvidacijama koje je počinila tajna služba komunističke Jugoslavije. On je naime ustvrdio kako jugoslavenska tajna policija UDBA nije likvidirala dovoljno ljudi, opravdavajući politička ubojstva emigranata za vrijeme komunističke Jugoslavije. Beljak se naknadno ispričao, no Dinko Pirak, gradonačelnik Grada Čazme smatra kako to nije dovoljno.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Krešo Beljak-ODLAZI!!!

Otvoreno pismo Kreši Beljaku

Već 21 godinu uzastopce pod barjakom Hrvatske seljačke stranke obnašam dužnost gradonačelnika Grada Čazme, koja ima duboke korijene u našem kraju. Smatram da mi to daje pravo javno kritizirati i u potpunosti se ograditi, kako sebe tako i ostale članove, od našeg nesretnog stranačkog predsjednika koji nas vodi u katastrofu i do neizlječivog oporavka zabija zadnje čavle u lijes naše političke organizacije.

Naime, kao što se navodi i u medijima, Krešo Beljak smatra da UDBA nije likvidirala dovoljno emigranata, a HSS, čiji je Beljak predsjednik, je stranka kaju su upravo sačuvali ti politički emigranti, a prije 30 godina u Hrvatskoj je obnovili politički prognanici i disidenti, koji su bježali pred tom istom UDBOM.

Njegova skandalozna izjava o političkim pogubljenjima, posljednja u nizu njegovih „bisera“, nijednog pravog haesesovca, istinskog domoljuba, ne može ostaviti ravnodušnom. Ona je jednostavno neprihvatljiva i nepodnošljiva. Tom izjavom pljunuo je na sve nas, na samu stranku kojoj je na čelu, ili iz ignorancije, obične gluposti ili oboje, teško mi je procijeniti.

>Krešo Beljak zgrozio objavom o udbaškim ubojstvima emigranata: Odgovorio mu Luka Mišetić

>Beljakov plan: “ustaše” u zatvor, priziv savjesti samo u privatnim klinikama, vjeronauk van iz škola

>Političke otmice i likvidacije u Jugoslaviji: Je li istina da je Budimir Lončar napredovao u OZNA-i nakon jedne od njih?

>Tko je Krešo Beljak – od opravdavanja udbaških ubojstava do pobornika bratstva i jedinstva?

Puno je nezadovoljnih haesesovaca diljem Hrvatske koji su šikanirani i i ponižavani Beljakovim osudama, suspendiranjima, isključivanjima iz stranke u kojima smo desetljećima. Pri tom se služi zlouporabama statuta a često puta i falsifikatima (za što naravno imam argumente i dokaze). Vjerovali smo da će Beljak postati predsjednik koji okuplja a ne samodopadni politički kauboj koji predstavlja stranku na najgori mogući način.

Vrijednosti i stavovi koje zdušno promovira nisu one koje s Beljakom dijeli većina članova HSSa. Politički vođa morao bi voditi računa o porukama koje šalje jer njegove riječi imaju drugačiju težinu od onog uličarskog izražavanja kojeg često puta koristiti.

Izjavom o UDBA-škim egzekucijama Beljak je dosegao vrh svojih gluposti. Budući da je razvidno da je hrvatska politika postala leglo raznih ološa, nedopustivo je da predsjednik Krešo Beljak HSS kao najstariju i časnu stranku svrstava u ovaj očito njemu blizak milje.

Posipanjem pepelom za nesmotrene izjave nije dovoljno, jer izgovorene riječi javne osobe imaju težinu, a Bljakove kao predsjednika naročito.

Stoga,u ime haesesovaca diljem Hrvatske,a posebno Grada Čazme,pozivam Krešu Beljaka da ODMAH podnese ostavku na povjerenu mu dužnost predsjednika koju je obezčastio.

G. Beljak, ako Vam je ikada bilo stalo do jedne od najstarijih hrvatskih stranaka na čelu koje ste pukim slučajem očito zalutali, apeliram na ono što je ostalo od Vaše savjesti – odstupite i NIKAD se više nemojte vratiti u HSS.
Stanovnicima Samobora želim svu sreću… trebat će im.

Dinko Pirak,gradonačelnik Grada Čazme,
Predsjednik GO HSS Čazma i član Glavnog odbora”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr