Hrvatsku radikalizira Pupovac i šteti odnosima Hrvata i Srba – evo što je govorio!

Foto: Fah

Posljednjih dana u hrvatskoj javnosti došlo je do velikog ogorčenja izjavama vodećih osoba srpske nacionalne manjine. Tempiranim izjavama najugledniji predstavnici SNV-a Milorad Pupovac i Dejan Jović odaslali su niz poruka kojima jednostavno vrijeđaju državu Hrvatsku, hrvatski narod i sve hrvatske državljane.

U ponedjeljak je objavljen intervju s Miloradom Pupovcem koji povezuje svoje i djelovanje HDZ-ovog Andreja Plenkovića s “posvećenošću miru i pomirenju” kojeg je započeo Tuđman, a vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu optužuje za rušenje toga mira.

> Pupovac: ‘Plenković danas obnavlja što su Penava i njegovi porušili 2013.-14.’

> Mišetić: Ako je Jović samo ‘hvalio’ VL, zašto je obrisao tweet o Hrvatskoj?

> Bulj nakon Jovićeve objave: ‘Plenković treba prestati financirati SNV iz proračuna’ 

Pupovac radikalizira – Srbi su u Vukovaru ubijani prije sukoba

Posebno su bile iritantne izjave Dejana Jovića da je sama zamisao stvaranja Hrvatske bila retardirana i nakaradna. Još je gore u javnosti odjeknuo pokušaj zajedničkog bacanja vijenaca u Dunav od strane predstavnika HDZ i SDSS-a (koji je ‘propao’) uoči najvećeg pokolja Hrvata u Domovinskom ratu – genocida u Vukovaru 18. studenoga. Sve se radilo i pripremalo sloganom da se to čini „za ubijene Srbe uoči početka sukoba u Vukovaru“. Time je Pupovac (in)direktno optužio hrvatsku državu za agresiju i razaranje Vukovara, jer je JNA, prema tome, samo štitila Srbe od ubijanja kojima su bili izloženi.

> Tko je Zvonko Milas, koji je navodno trebao odati počast ‘srpskim žrtvama’ s Pupovcem?

> Dr. sc. Havel nakon Jovićeve objave: ‘Kao zaposlenik FPZG-a izražavam gađenje’

Tko je i što je Milorad Pupovac, i čiju politiku provodi?

Nije li Milorad Pupovac osoba na najvišem političkom položaju koja radikalizira hrvatsko društvo?

Pogledajmo samo neke opasne izjave Milorada Pupovca.

Pupovac radikalizira – stanje u Hrvatskoj je najgore od država bivše Jugoslavije

Milorad Pupovac u intervjuu za radiosarajevo.ba 24. kolovoza 2019. govori:

U pogledu stanja mira, sigurnosti, poštivanja Ustava i zakona, te poštivanja međunarodnih ugovora, koje je Republika Hrvatska potpisala, poštivanja povelja međunarodnih organizacija čija je članica, od UN-a, NATO-a, Vijeća Europe i Europske unije, situacija u Hrvatskoj nije dobra.“

“Dolaskom Andreja Plenkovića na vlast to je bilo zaustavljeno, ali se onda, nakon kratkog vremena, ponovo obnovilo i sada iznova kulminira, tako da u proteklih dva ili tri mjeseca imamo povećan broj vrlo ozbiljnih, ne incidenata, nego vrlo ozbiljnih nasilnih radnji, prema ljudima, njihovoj imovini, njihovoj etničkoj pripadnosti… To je, nažalost, ono što Hrvatsku izdvaja iz ostataka prostora bivše Jugoslavije, gdje slika, istina, nije najljepša, ali Hrvatska u tom pogledu preuzima vrlo neslavnu zastavu“, tvrdi čelnik SDSS-a.

Naravno da je to notorna laž, posebno stoga što Pupovac nikada nije primijetio da je četnički pokret potpuno rehabilitran svugdje gdje Srbi imaju vlast (Srbija, Republika Srpska, dijelovi Crne Gore naseljeni Srbima). Tako imamo prave četničke vojvode kao vođe srpskog naroda, poput Tomislava Nikolića i Andrije Mandića u Crnoj Gori, a osoba broj jedan u Srbiji već gotovo deset godina je fašistički sljedbenik i sljedbenik Vojislava Šešelja – Aleksandar Vučić.

Pupovac vidi ‘nevidljive ustaše’, ali ne vidi ekstremni fašizam četničkog tipa među Srbima i njihovima ministrima, lokalnim vlastima i samom predsjedniku srbijanske države.

A to sve se tiče i Hrvatske: četnici su bili glavni koljači u Domovinskom ratu od Vukovara do Dubrovnika.

Idemo dalje.

> Zašto Pupovac obilježava lažne žrtve baš uoči pada Vukovara?

> Ivica Šola: ‘Ovo nije nikakva pomirba, već zamagljivanje istine, a državu nam vodi Pupovac’

> Ivica Šola: ‘Čestitam Pupovcu što je Medveda poslao u Grubore, tamo ni jednom predstavniku institucija RH nije mjesto’

Pupovac radikalizira – današnja Hrvatska je na putu NDH

Samo dan ranije, prije intervjua za radiosarajevo.ba, u Hrvatskom saboru na konferenciji za novinare kluba zastupnika SDSS-a u povodu ‘organiziranih napada na Srbe’, Pupovac izjavljuje nešto još strašnije: “Ne bih htio da ova zemlja doživi iskustvo jednog pokušaja stvaranja Hrvatske države u 20. stoljeću. Taj pokušaj kolabirao je u sramoti jer je bio utemeljen na mržnji prema Srbima, Hrvatska je na istom putu (danas op.).”

Pupovac radikalizira – u Hrvatskoj se rehabilitira ustaški pokret uz pomoć Crkve

A onda nastavlja dalje 20. rujna 2019. u razgovoru Delu, naslov je intervjua intoniran njegovim riječima ‘Mržnja je prešla na djecu i mladež sa političkih i propovjedničkih govornica i medija’. Milorad Pupovac tvrdi: “Hrvatski povijesni revizionizam opasan je za Europu, koji se počeo razvijati sa oslobađajućom presudom dvojice generala na Haaškome sudu 2012. godine, ojačan pristupanjem Hrvatske u punopravno članstvo EU 2013. godine”

“One su tijesno povezane s povijesnim revizionizmom koji se u Hrvatskoj ogleda u tome da se pokušava rehabilitirati ustaški pokret i ustanoviti ga u novom europskom kontekstu, u novoj europskoj Hrvatskoj. U tome značajnu ulogu imaju pojedini članovi episkopata lokalne Katoličke crkve i klera općenito, imaju pojedine veteranske organizacije, pojedine političke stranke i nevladine organizacije koje su nastale uz tijesnu povezanost s episkopatom lokalne Katoličke crkve i nacionalne Katoličke crkve i političkih stranaka koje su s njima povezane kao njihovo političko krilo”, tvrdi Pupovac.

Vidi li Andrej Plenković kako Milorad Pupovac zabija nož u leđa Hrvatskoj?

> Evo što je Plenkovićev partner govorio ’94. prije Oluje: ‘Srbe treba priznati kao narod, a ne kao manjinu’

I za kraj, da ne bi bilo zabune tko je i što je i kakvu i čiju politiku provodi, za Radio b92, 30. studenoga 2013. Pupovac je izjavio: “Beograd je glavni grad naše matične države, Srba u Hrvatskoj.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/radiosarajevo.ba