Ksenija Abramović: Mnogi su zakinuti za besplatno gledanje Laudato TV-a, senzibilizirajmo hrvatsku javnost

Ksenija Abramović, vlasnica Laudato televizije, upozorila je koliko je važno da Vijeće za elektroničke medije raspiše javni natječaj za dodjelu koncesije za specijalizirani – kršćanski televizijski kanal u zemaljskoj mreži.

“Mnogi su nam toliko puta pisali kako nemaju mogućnost plaćanja Operatora putem kojih svoj program emitira Laudato televizija (MAXtv, Iskon.TV, OpiTV, Bnet, VIPnet, H1) i zapravo su zakinuti za besplatno gledanje LTV-a, na tzv. free to air platformi. Vijeću za elektroničke medije još prošle godine smo uputili zahtjev za dobivanje koncesije za specijalizirani – kršćanski televizijski kanal u zemaljskoj mreži”, ističe Ksenija Abramović, vlasnica Laudato televizije.

Vijeće za elektroničke medije, za vrijeme dok je Mirjana Rakić bila na njegovom čelu, uputilo je poziv hrvatskoj javnosti da se očituje treba li Hrvatskoj jedan specijalizirani – kršćanski televizijski kanal. Poziv se nalazi OVDJE.

Abramović ističe kako je iznimno važno pokazati interes o potrebi pokretanja vjerske televizije u zemaljskoj mreži.

“Ako Vijeće ne dobije dovoljan broj pisama u kojima se iskazuje interes za postojanjem kršćanske televizije, neće raspisati natječaj za ovakvu specijalističku TV. Stoga Vas pozivamo da im pošaljete pismo u kojem se očitujete o potrebi pokretanja vjerske televizije u zemaljskoj mreži”, rekla je Abramović, piše HRsvijet.

Napominje kako je važno ispoštovati rok za dostavu pisma – 11. travnja 2016. godine.

U pismu treba napisati kojoj publici bi se trebao obraćati novi kanal te koji bi program ili sadržaji trebali biti zastupljeni. Rok za dostavu pisma je 11. travnja 2016. godine (zaključno do 12 sati) na adresu: Agencija za elektroničke medije, Jagićeva 31, 10000 Zagreb, putem faksa na broj 01 4882 614 ili na email interes@e-mediji.hr

“Pomozite nam da senzibiliziramo hrvatsku javnost, pišite Vijeću za medije koliko nam je potrebna ovakva televizija i molimo Vas, ne zaboravite na rok. Neka nas bude što više. Vijeće će morati raspisati natječaj na koji će se javiti vaša i naša Laudato televizija”, poziva Ksenija Abramović, vlasnica Laudato televizije.

Prema podacima Agencije TVbeat, ukupan doseg LaudatoTV-a je milijun gledatelja u Hrvatskoj (390.000 unique pay TV kućanstava u Hrvatskoj).

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Glas Koncila