Saborskom zastupniku uzimaju oružje: ‘Prolazim isto kao i ostali hrvatski branitelji optuženi zbog skidanja ćiriličnih ploča u Vukovaru’

Foto: Stevo Culej, Facebook

“Hrvatice i Hrvati oružje mi je oduzeto, ne brine me, ostao mi je jezik, a vi svoje bolje čuvajte”, napisao je jutros saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej nakon što mu je policija pokucala na vrata kako bi mu oduzela oružje koje legalno posjeduje.

On je o tome javnost obavijestio na društvenim mrežama. Oduzimanje oružja dio je procesa koji se protiv Culeja vodi Općinskom sudu u Vukovaru.

> Stevi Culeju skinut imunitet: Pred sudom ću dokazati svoju, ali i nevinost ostalih vukovarskih branitelja kojima se sudi zbog skidanja ćiriličnih ploča

“Oružje je oduzeto sukladno policijskim poslovima vezano uz takve predmete jer protiv mene se vodi postupak na sudu u Vukovaru za određena djela koja su uzročno vezana uz aktivnosti bivše Vlade premijera Zorana Milanovića i postupanja Ranka Ostojića po pitanju ćiriličnih ploča u Vukovaru.”, kaže za Narod.hr saborski zastupnik Stevo Culej.

Ističe da prolazi kroz isto što i drugi hrvatski branitelji optuženi zbog skidanja ćiriličnih ploča u Vukovaru.

“Postupak još uvijek traje, oduzet mi je saborski imunitet i čekam daljnje procesuiranje. Još nemam zakazano ročište. Postupak je redovan, prolazim isto što prolaze hrvatski branitelji, svi koji su bili u Vukovaru po pitanju tih ćiriličnih ploča”, podsjeća Culej.

“Sud je već donio neke presude, mislim da je Tomislav Josić dobio šest mjeseci zatvora uz uvjet od godinu dana i nešto novčane kazne i Zorica Gregurić, pa i ja čekam kao i oni svi”, zaključuje Culej za Narod.hr.

> Zbog poticanja na razbijanje dvojezičnih ploča Josić osuđen na šest mjeseci zatvora uz uvjet od godinu dana

Podsjetimo, predsjednika Stožera za obranu hvatskoga Vukovara (SOHV) Tomislava Josića DORH je optužio da je 2. rujna 2013. godine organizirao, nagovarao i poticao ljude koji su potom razbili postavljene dvojezične ploče po Vukovaru.

Nakon presude Josić je izjavio da se tom političkom presudom nastavlja progon branitelja.

> Tužna priča Igora Gilje, policajca koji je dobio otkaz zbog skidanja dvojezične ploče – zapalio svoju kuću i završio na psihijatriji

“Ovo je politička presuda, kao i u slučaju Merčepa. Ovo svakako nije kraj i žalit ćemo se na višim sudovima. Optužen sam bez ikakvih dokaza, a tereti me se da sam kao svojim autoritetom mogao spriječiti da se neke stvari dogode u gradu”, izjavio je Josić novinarima nakon izricanja presude, za koju je rekao kako je primjer da se nastavlja progon hrvatskih branitelja.

> Zorica Gregurić: Nakon ćirilice, u Vukovaru nužna promjena Ustava RH kako Vladu ne bi kadrovirali abolirani četnici ili aktivni podržavatelji velikosrpske politike

“Bio je to sudski postupak održan u rekordno kratkom vremenskom roku u kojem se razbijanje ćirilične ploče okarakteriziralo kao teško kazneno djelo, a čak mi je imputirana i kvalifikacija nacionalne netrpeljivosti odnosno mržnje prema Srbima”, napisala je Zorica Gregurić, dragovoljka domovinskog rata, osuđena zbog skidanja ćirilične ploče na godišnjicu presude.

> Marijan Živković: I moj susjed Srbin, razbio je ćirilićnu ploču

“S lakoćom sam srušila takvu monstruoznu konstrukciju i laž državnog tužitelja. Ne čude ove titoističko-staljinističke metode kada nam u svim porama državnih institucija sjede strukture tzv. SAO Krajine (ne zaboravimo kako još uvijek egzistira vlada SAO Krajine u izgnanstvu, koja zdušno podupire politiku Milorada Pupovca i kako se taj Pupovac nikada nije javno ogradio od njihova postojanja i potpore) duboko implementirane i integrirane u hrvatski sustav. Stoga ne čudi bjesomučni progon i pogrom hrvatskih branitelja koji su uvijek i u svakom trenutku spremni zaštiti hrvatske nacionalne interese od onih koji bi se tako rado domogli vlasti i teritorija kao i devedesetih godina. Kako vidimo vlasti su se domogli, sada ostaje još teritorij”, upozorila je lani na godišnjicu presude Zorica Gregurić, medicinska sestra, dragovoljka Domovinskog rata, braniteljica Vukovara, koja je s 23 godine otišla je iz Zagreba kao dragovoljac u Vukovar i tamo preživjela sve strahote vukovarske tragedije koju su prošli civili i vojnici.

> Preminuo Darko Pajičić, branitelj ozlijeđen prilikom razbijanja ćirilične ploče

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr