Glumac odlučio biti ‘trans vegan’ jer se vegani i ‘transrodni’ neće morati prisilno cijepiti

Foto: Wiki alf., commons.wikimedia.org, fah; fotomontaža: narod.hr

Nakon otkrića da bi se pola milijuna vegana u Velikoj Britaniji moglo spriječiti da moraju obvezno cijepiti na radnom mjestu zbog svojih uvjerenja zaštićenih zakonom o zapošljavanju, glumac Laurence Fox objavio je da se sada identificira kao “trans vegan”.

“Prošle je godine na sudu presuđeno da je takozvano etičko veganstvo zaštićena karakteristika, što znači da bi poslodavci riskirali pravne radnje ako narede cijepljenje takvog osoblja”, izvještava Daily Telegraph.

Radnici s drugim vjerskim uvjerenjima također bi mogli navesti svoj status zaštićene kategorije kako bi izbjegli forsiranje prisilnog cijepljenja od strane poslodavaca, piše newzworldtoday.

“Neki etički vegani možda se neće složiti s činjenicama da su cjepiva testirana na životinjama. [Radni sud] je ranije utvrdio da etičko veganstvo predstavlja uvjerenje koje se može zaštititi”, rekao je glasnogovornik odvjetničke tvrtke Lewis Silkin.

Iako cjepiva protiv COVIDA-19 ne sadrže ništa dobiveno od životinja, testirana su na životinjama.

Jeanette Rowley, zagovornica prava u Veganskom društvu, rekla je da je primila oko 100 poruka od zabrinutih vegana koji kažu “da su psihološki jako pogođeni zbog toga što se moraju suočiti s ovom dilemom”.

Glumac i aktivist protiv prisilnog zaključavanja Laurence Fox reagirao je na vijest proglasivši novi identitet, koji će zasigurno podijeliti bezbroj drugih.

“Od danas se identificiram kao trans vegan”, napisao je na Twitteru.

“Ja ću jesti samo biljnu hranu i srednje pečene odreske. I piletinu, salamu i svinjetinu“, dodao je Fox.

Fox je kasnije potvrdio svoju predanost svom novom identitetu tweetom “#TransVeganRightsAreHumanRights.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr