11. kolovoza 1938. rođen Ante Kostelić – otac i trener slavnih hrvatskih sportskih zvijezda

kostelić
Foto: Fah

Na današnji dan 1938. rođen je u Zagrebu Ante Kostelić, slavni hrvatski trener i otac najuspješnijeg sportskog bratskog para Hrvatske, pa i svijeta, Janice i Ivice Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski skijaški trener Ante Kostelić, nekada iznimno uspješan i uporan aktivni sportaš, te rukometni i skijaški trener poznat i pod nadimkom Gips zbog brojnih lomova koje je tijekom karijere pretrpio, otac je i trener proslavljenih hrvatskih skijaša Ivice i Janice Kostelića, te dobitnik brojnih sportskih nagrada i priznanja.

Upornim i predanim radom stvorio je slavne hrvatske olimpijce, svjetske prvake i skijaške pobjednike.

U njegovom sportskom i očinskom odgoju imala je i vrlo važnu komponentu ljubav prema Domovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su Janica i Ivica s ponosom i suzama nosili hrvatski barjak diljem svijeta, baš u vrijeme najstrašnije detuđmanizacije i ocrnjivanja branitelja i Domovisnkog rata početkom novog stoljeća. Osobito se sjećamo hrabrih istupa Ante Kostelića protiv tadašnjeg predsjednika Stipe Mesića koji je bio stjegonoša hajke na Franju Tuđmana, hrvatske generale i Domovinski rat.

Protiv Ante Kostelića i njegove obitelji povedena je besramna i vulgarna hajka, koju su predvodili paraobavještajni mediji i sam Stipe Mesić.

Sretan rođen dan, Ante!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.