13. lipnja 1993. – Hrvatska postala članicom FIFE po drugi puta u povijesti

Na današnji dan 13. lipnja 1993. Hrvatska je postala članicom FIFE, krovne nogometne organizacije svijeta po drugi put u povijesti. Prije toga Hrvatska je već jednom postala članicom FIFE ratne 1941. godine i nastupi reprezentacije Hrvatske iz tog doba i danas se vode u FIFI kao službene utakmice reprezentacije Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svojih uspješnih rezultata u periodu između 1994. i 1998. godine, hrvatska je reprezentacija od FIFA-e dobila dva priznanja (Mover of the Year) i jedina je reprezentacija do danas kojoj je to uspjelo dva puta. U trenutku kada je postala službena članica FIFA-e, Hrvatska se nalazila na 125. mjestu FIFA-ine ljestvice. Nakon Svjetskog nogometnog prvenstva 1998. godine u Francuskoj, Hrvatska se popela na treće mjesto ljestvice što ju je označilo reprezentacijom koja je ostvarila najveći skok na FIFA-inoj ljestvici u povijesti.

Prije ovog primanja u FIFA-u 1993., u službenoj statistici vodilo se da je Hrvatska pod organizacijom FIFA-e odigrala 14 službenih utakmica u razdoblju od  1941. do 1945.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.