(VIDEO) 2. srpnja 1994. Andres Escobar – tko je najpoznatiji nogometaš koji je ubijen?

alchetron.com

Dana 2. srpnja 1994. ubijen je Andres Escobar, nogometaš i reprezentativni branič Kolumbije. Mladić je izašao u noćni klub u Medelinu, a na izlasku su ga dočekala trojica muškaraca i usmrtila iz pištolja. Dok je u nogometaša ispaljivao šest smrtonosnih metaka, ubojica je navodno vikao: ‘Goooool!’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Andres Escobar je na utakmici protiv SAD-a nes(p)retnom rekacijom poslao loptu u vlastitu mrežu i Kolumbija je ispala sa Svjetskog prvenstva 1994.

“Uvjeravam vas da se ništa čudno nije dogodilo u našoj grupi. Jednostavno, odigrali smo loše. Vidimo se uskoro jer život ne završava ovdje”, poručio je Escobar kolumbijskom narodu i navijačima poslije poraza od Amerikanaca u kolumni za El Tiempo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta ga je izjava možda koštala života.

Mnogi, isto tako, vjeruju u teoriju da je Andres Escobar ubijen jer su njegovim autogolom razne narko i mafijaške bande izgubile gomilu novaca na kladionici.

Naime, u nogometnom svijetu se danas vrti izuzetno veliki novac na svim razinama od transfera igrača, reklama, ulaznica, marketinga, kladionica i ostalog što prati današnji nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tamo gdje je veliki novac, vrlo brzo se javlja i kriminal. Zbog toga Escobarovo ubojstvo i njegov motiv ostaje nerazjašnjen do današnjeg dana.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.