Košić: Bog šalje Duha Svetog apostolima, ne kao duha straha, već duha snage, onoga koji jača

Već tradicionalno na blagdan Duhova, sisački biskup Vlado Košić predvodi misno slavlje u sisačkoj katedrali Uzvišenja svetog Križa. Tako je bilo i 15. svibnja 2016. godine. Tom prigodom biskup je podijelio i sakrament svete Potvrde devedeset dvoje kandidata katedralne župe i petoro krizmanika iz Gušća. U koncelebraciji su bili kancelar Biskupije mons. Marko Cvitkušić, katedralni župnik preč. Marko Karača, katedralni vikar vlč. Mario Šagolj, a služio je đakon Robert Jakica.
Na početku misnog slavlja u ime krizmanika, roditelja i kumova, biskupa su pozdravile krizmanice Iva Stanković i Klara Ana Rafaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tumačeći biblijska čitanja biskup Košić govorio je o tome kako Bog šalje Duha Svetog apostolima, ne kao duha straha, već duha snage, onoga koji jača.

“Duh Sveti kojeg Bog šalje je potpuno promijenio apostole tako da nakon tuge koju su osjećali zbog Isusovog raspeća, kasnije uskrsnuća i njihovog progona, sada dobivaju snagu radosno izaći među narod i svjedočiti vjeru u uskrslog Isusa”, rekao je biskup Košić.

Upravo na to je biskup i pozvao krizmanike – bez straha svjedočiti svoju vjeru svakog dana. Kako bi imali snage za svjedočanstvo pozvao ih je da i dalje redovito sudjeluju na misnim slavljima i snagu pronalaze u euharistiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Posebna je milost primiti sakrament svete Potvrde u Godini milosrđa, čiji se grb nalazi i na zastavi u Katedrali, gdje se vidi kako Isus nosi Adama, čovjeka. Tako i mi u njemu trebamo pronaći snagu, jer i nas Isus nosi.“ istaknuo je biskup Košić.

U homiliji je biskup Košić prenio i blagoslov pape Franje iz Rima od kuda se vratio s otvaranja kauze za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjeg brata Ivana Bonifacija Pavletića.

Misno slavlje pjesmom je animirao katedralni zbor mladih Križ ljubavi, a na kraju misnog slavlja biskupu je zahvalio preč. Karača.
Biskup Košić je istog dana podijelio i sakrament svete Potvrde kandidatima župe sv. Josipa Radnika u Galdovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.