‘Advent u Vukovaru’ usprkos pandemiji: ‘Radost, bez obzira na sve’

Foto: Facebook/Ivan Penava

Gradonačelnik Vukovara Ivana Penava najavio je održavanje Adventa u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu najavu prenosimo u nastavku.

“[ADVENT U VUKOVARU – RADOST, BEZ OBZIRA NA SVE!]

Ugođaj predbožićnog vremena ove će se godine dogoditi u Perivoju dvorca Eltz. Ovaj čarobni prostor obući će posve novo blagdansko ruho, stvarajući božićnu bajku u Eltzu. Na novoj lokaciji, s novim klizalištem i posebnim blagdanskim uređenjem nastojat ćemo održati duh Božića i u ovim teškim vremenima. Uz slogan: RADOST, BEZ OBZIRA NA SVE! ove godine Advent će se održati s prilagođenim sadržajem, kako bi se poštovale preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Nažalost, od mnogih smo pripremljenih aktivnosti morali odustati pa će tako izostati klasični program s koncertima, radionicama za djecu, Kutkom Djeda Božićnjaka, predstavama, kulturno-umjetničkim sadržajima, ugostiteljskim kućicama i božićnim sajmom. Nećemo imati priliku voziti se božićnim vlakićem, božićnim kočijama niti božićnim brodom po Dunavu. Također, jedna od novosti trebalo je biti i sanjkalište za one najmanje, no nažalost tu ćemo ideju moći ostvariti tek sljedeće godine. Isto tako, neće se održati niti tradicionalni koncert Tiha noć u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, željeli smo najmanjim Vukovarcima osigurati mjesto na koje mogu doći tijekom školskih praznika družiti se na svježem zraku i baviti klizanjem. Nadamo kako će, poštujući epidemiološke mjere, Vukovarci moći uživati u zimskim radostima i u božićnom ugođaju te popiti kuhano vino ili čaj uz radosne susrete na otvorenoj, ukrašenoj lokaciji. Vjerujemo kako će vukovarskim mališanima kraj 2020. godine i početak 2021. ostati u lijepome sjećanju i radostan bez obzira na sve.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.