“Bajkom o Žar ptici” počinje 17. naj, naj, naj festival

Foto: Fah

Predstavom “Bajka o Žar ptici” Ivice Boban u srijedu u Gradskom kazalištu Žar ptici počinje 17. međunarodni Naj, naj, naj festival na kojemu će do 23. travnja, kada će biti dodijeljene i nagrade najboljima, biti izvedeno ukupno 14 predstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi festivalski dan nastavlja se u Zagrebačkom kazalištu lutaka predstavom “Zagrebački vremeplovci”, a završava gostovanjem izraelske predstave “Susjedi” Nephest theatrea i Mofa Theatrea u Žar ptici.

U četvrtak, 20. travnja bit će izvedene predstave “U zvijezde” Gradskoga kazališta lutaka iz Splita, “Ritam tam – bajka o ritmu” Studija za suvremeni ples i GK Trešnja te “Ima da te ima” Istarskoga narodnog kazališta iz Pule.

Na festivalu u petak gostuju Nevid teatar i GP Jazavac iz BiH s predstavom “Pustolovine Boleta Komete”, Kazalište lutaka iz Zadra s predstavom “Juha od bundeve” i El perro azul teatro iz Španjolske s predstavom “Super junak”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Fah

Teatar Exit, Teatar Poco Loco i KD Pinklec u subotu će izvesti predstavu “Pola-pola”, osječko Dječje kazalište B. Mihaljevića gostuje s predstavom “Ja magarac”, a finsko kazalište Theatre Tuike izvest će “Podvodne priče”, a u nedjelju je na rasporedu predstava Kazališta Smješko “Lara u svijetu životinja”.

Nagrade najboljima u deset kategorija dodijelit će Stručni ocjenjivački sud u kojemu su dramska umjetnica Marija Sekelez, kazališna kritičarka Bojana Radović, kazališna kritičarka Mia Mitrović, redatelj Želimir Mesarić i glumac Marko Makovičić, a bit će uručene u nedjelju, 23. travnja u 19 sati.

Nakon dodjele nagrada GK Žar ptica izvan konkurencije izvesti predstavu “Ja i moji osjećaji”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival je osnovan 2001. s idejom da djeci Zagreba daruje najbolje predstave iz cijele Hrvatske, za proljetne školske praznike, a u proteklih 16 godina na Naj, naj, naj festivalu prikazano je 255 predstava, od kojih su 55 izvela dječja kazališta iz cijelog svijeta. Festivalske predstave od osnutka do danas posjetilo više od 70 tisuća posjetitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.