Bajramska poruka muftije Aziza ef. Hasanovića: Ustrajmo u dobru!

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz ef. Hasanović uputio je vjernicima uoči Bajrama, 17. srpnja poruku u kojoj izražava zadovoljstvo poniznosti koju su vjernici pokazali kroz mjesec posta i molitve te ih poziva da ustraju u dobru i nastave izgradnju sebe i društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bajram je dan kada se muslimani diljem svijeta okupljaju u džamijama kako bi upućivanjem zahvale obilježili kraj mjeseca posta, molitve i oprosta, ali su, nažalost, danas mnogi muslimani u svijetu u tome ometani pa čak i ubijani, kaže se, među ostalim u poruci.

Muftija Hasanović smatra da su nezasitnost ljudskih želja, prohtjeva i nerealnih ciljeva temeljenih na moći, stremljenje prema dominaciji i potiranju slabijih te ugnjetavanja raznih vrsta danas rastući trend koji ne vodi svijet dobru.

‘Neki su pokušali pokopati istinu o genocidu u Srebrenici’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo sve manje ostaje pravom, a sve više istinom jačega, ističe se u poruci i dodaje da su neki u međunarodnoj zajednici – dok su muslimani na 20. godišnjicu genocida u Srebrenici pokapali kosti nevino ubijenih – pokušali pokopati istinu o genocidu.

Potrudimo se da bajramske dane uljepšamo i sebi i drugima dijeleći radost zbog dočekanog Bajrama. Bajramski dan je kruna naše poniznosti, ali prolaskom ramazana ne prolaze naše obveze. Stoga ustrajmo u izgradnji sebe, svoje zajednice i svoga društva. Ustrajmo u dobru jer je to pravi put, kaže se bajramskoj poruci predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftije Aziza ef. Hasanovića i završava rečenicom: “Bajram šerif mubarek olsun”, što znači: “Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.