Bogat program Zrin Festa: ‘Festival posvećen svima željnima avanture, kulture, ljepote i radosti’

Foto: Festival Zrin

“Festival Zrin posvećen je svima željnima avanture u netaknutoj prirodi, kulture u autentičnom okruženju, ljepote, mira, radosti u kraju mirisno čistog zraka, osvježavajuće netaknute prirode; finih energija, doslovno ljekovitih, kao i izvorska voda koja iz brojnih drevnih vrela ovdje posvuda izvire – jer Banovina je energetski tako snažan kraj od kojeg se osjećate obnovljeno i napunjeno u kratkom periodu boravka ovdje!”, ističu organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovu pozivnicu u nastavku prenosimo u cijelosti:

Multimedijalni festival Zrin otvaramo koncertom Simfonijskog puhačkog orkestra HV u kraju gdje se rodio slavni junak Nikola Šubić Zrinski i gdje su Zrinski stolovali 200 godina. U predivnoj prirodi uz rijeku Unu, u Hrvatskoj Kostajnici promovirat ćemo zbirku pjesama Nikole Kristića koji će nam prirediti atraktivnu glazbeno-poetsku večer.

Prvi puta festival će otvoriti vrata crkve Sv. Katarine koncertom Ensemble PRO ‘800: Dani Bošnjak, flauta; Aleksandar Jakopanec, viola; Jasen Chelfi, violončelo i Domagoj Terzić, povijesna gitara, s kojima ćemo uveličati 230. obljetnicu Župe u Komarevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Događanjima u Topuskom, koje je nedavno obilježilo 200. obljetnicu suvremenog Lječilišta i koje počiva na vrelima ljekovite termalne vode, želimo naglasiti mogućnosti koje nudi uzajamno dopunjavanje lječilišnog turizma i kulture. Ove godine mnogobrojnim korisnicima Top Termi i široj festivalskoj publici, u suradnji sa Popovačkom udrugom likovnih stvaralaca Moslavački štrk, predstavljamo izrazito angažirane slikare našeg kraja na izložbi Između snova i uspomena. Nakon otvorenja izložbe održat će se koncert Hrvoja Pintarića, rog i Hrvatskog gudačkog kvarteta u crkvi Pohoda BDM.

Multimedijalnost, kao nit vodilja ovogodišnjeg ZRIN festivala, obogaćena je i promocijom dvije sjajne knjige: Historiografija o Zrinskima-izbor i Hrvatski povijesni atlas, koje će nam u sisačkom Velikom Kaptolu predstaviti sami autori – Krešimir Regan i Vlatka Dugački.

Festival zaključujemo glazbom i sjajnim glazbenicima u prelijepim prostorima naših crkava u srcu Banovine – u Gorama, gdje nastupaju Krešimir Lazar, violončelo i Krešimir Has, čembalo i u Hrvatskom Čuntiću, gdje ćemo slušati nesvakidašnji duo dva klarinetista – Abdul-Aziza Husseina i Ante Krpana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. ZRIN FESTIVAL

2.- 9. 6. 2019.

Zrin, Hrvatska Kostajnica, Komarevo, Topusko, Sisak, Gore, Hrvatski Čuntić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. 6. – NEDJELJA – 17.00

Ostaci gotičke crkve Sv. Marije Magdalene – Zrin

(u slučaju kiše i lošeg vremena koncert će se održati u Hrvatskom domu u Hrvatskoj Kostajnici)

Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Vukovojac-Dugan, dirigent

Hotel Central, Hrvatska Kostajnica – 19.30

Glazbeno-poetska večer Zrinu u spomen

Promocija zbirke pjesama Nikola Kristić: Daleke blizine

4. 6. – UTORAK – 19.00

Župna crkva Sv. Katarine Komarevo

Ensemble PRO ‘800

6. 6. – ČETVRTAK – 19.00

Top Terme, Topusko

Otvorenje izložbe PULS-a Moslavački Štrk

Između snova i uspomena

Župna crkva Pohoda BDM, Topusko – 20.00

Hrvoje Pintarić, rog

Hrvatski gudački kvartet

7. 6. – PETAK– 19.30

Veliki Kaptol, dvorana blaženog Ivana Pavla II – Sisak

Promocija knjiga:

Krešimir Regan i Vlatka Dugački

Historiografija o Zrinskima-izbor

Hrvatski povijesni atlas

8. 6. – SUBOTA – 19.00

Župna crkva Uznesenja BDM – Gore

Krešimir Lazar, violončelo

Krešimir Has, čembalo

9. 6. – NEDJELJA– 19.00

Župna crkva sv. Antuna Padovanskog – Hrvatski Čuntić

Abdul-Aziz Hussein, klarinet

Ante Krpan, klarinet

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.