Dobivanje potpunog oprosta za vrijeme Sinode i poziv na klanjanje

Foto: R Arno, Flickr

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u svom je Pastirskom pismu povodom prvoga zasjedanja Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije pozvao „sve vjernike, svu braću svećenike i redovnike, sve redovnice, bogoslove i sjemeništarce te redovničke kandidate i kandidatice, obitelji, očeve i majke, djecu i mlade, djedove i bake, da se ponajprije molitvom uključimo u sinodska zasjedanja, da svi osjetimo zahvalnost za našu Crkvu i molimo Duha Svetoga da nas nadahnjuje i prati u tome važnom događaju“.

Također Kardinal je uputio poziv svim vjernicima, tko je god u mogućnosti, da sudjeluju u euharistijskome slavlju na početku Sinode, koje će u zagrebačkoj prvostolnici – u zajedništvu s biskupima i prezbiterijem – predvoditi na svetkovinu Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, u četvrtak, 8. prosinca ove godine, s početkom u 18 sati.

U istom Pastirskom pismu, Kardinal poziva sve župne, redovničke i druge zajednice da se u petak, 9. prosinca, u večernjim satima, okupe na klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom moleći za uspjeh zasjedanja Sinode.

Prilika za potpuni oprost za vrijeme trajanja Sinode

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u svome je Pastirskom pismu povodom prvoga zasjedanja Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, u skladu s crkvenim propisima, odredio da zagrebačka katedrala, dok traje Sinoda, bude crkva za dobivanje oprosta.

Tako ćemo moći živjeti stanoviti produžetak Svete godine milosrđa te i nadalje, od 8. prosinca ove godine do završetka Sinode, primati potpuni oprost, pod uobičajenim uvjetima koje smo upoznali tijekom Jubilejske godine – stoji u Kardinalovu Pismu.

Potpuni oprost vremenite kazne za grijehe može se odnositi na vlastite grijehe, ali i na duše pokojnih. Da bi se primio oprost, Crkva upozorava da je potrebno:

– ispovijediti se
– pričestiti se
– izmoliti molitve na nakanu Svetoga Oca prigodom hodočašća u zagrebačku katedralu.

To mogu biti molitve: Vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo (ili drugi marijanski zazivi), Slava Ocu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr