Dr. sc. Stipe Kljaić 29. rujna u Cafe galeriji Institut o knjizi ‘Nikad više Jugoslavije’ i svome radu

Stipe Kljaić
Stipe Kljaić; Foto: narod.hr

Cafe galerija Institut (Metalčeva 3, Zagreb) će u srijedu 29. rujna u 18:30 sati održati drugu po redu akademska večer gdje će gostovati dr. sc. Stipe Kljaić, autor knjige „Nikad više Jugoslavija“. On će u sklopu akademske večeri govoriti o svojoj knjizi, ali i općenito svom akademskom radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipe Kljaić rođen je 17. prosinca 1982. u Šibeniku. Posebno područje znanstvenog interesa mu je jugoslavenska faza hrvatske povijesti u razdoblju od 1918. do 1990., s posebnim naglaskom na temama iz intelektualne povijesti, povijesti ideologija i povijesti elita toga razdoblja, odnosno proučavanje međuodnosa između djelovanja hrvatske inteligencije i političkih kretanja. Dosad je objavio više znanstvenih i stručnih radova u domaćim i inozemnim publikacijama, sudjelovao na više znanstvenih skupova i istraživao u domaćim i inozemnih arhivima.

Na prošloj akademskoj večeri gost je bio dr. sc. Josipa Lucić, koji je govorio o kineziologiji kao znanosti, judu kao sportu i načinu života, te ostalim temama iz svog života. Akademska večer je zamišljena kao događaj u kojem poznati doktori znanosti svojim životnim, akademskim i poslovnim iskustvom prenose svoja iskustva kroz neformalni oblik komunikacije s publikom i gostima. Cilj je obogatiti sve one koji slušaju za njihov život i akademski rad.

Udruga Obnova osnovana s ciljem zaštite i razvijanja hrvatskog nacionalnog identiteta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cafe galerija otvorena je u sklopu udruge Obnova u rujnu 2021. godine. Radi se o društveno-poduzetničkoj ideji koja je zamišljena još 2014. godine, a realizirana je u okviru istoimenoga EU projekta (Institut) prijavljenog i odobrenog u okviru ESF natječaja: “Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.”.

Udruga Obnova je poznata po tome što izdaje časopis Obnova te je organizirala festival konzervativne misli. Gosti udruge su između ostalih bili pročelnik odjela za politologiju Matice hrvatske Jure Vujić, odvjetnik Krešimir Planinić iz udruge U ime obitelji, današnji saborski zastupnik dr. sc. Stjepo Bartulica iz udruge Centar za obnovu kulture, dr. sc. Tomislav Sunić i dr. sc. Robin Harris.

Udruga Obnova okuplja veliki broj studenata i mladih intelektualaca kojima su entuzijazam, čast, poštenje, hrabrost, odanost i hrvatstvo pokretači djelovanja. Udruga je osnovana s ciljem zaštite i razvijanja hrvatskog nacionalnog identiteta, obrazovanja mladih i povezivanja s mladima diljem Europe. Pokretačka ideja udruge jest želja za kulturnom, etičkom i političkom obnovom hrvatskog društva, a što je izraženo i u samom njenom nazivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.