(FOTO) Održano 27. hodočašće vojske, policije i branitelja u Mariji Bistrici

Foto: MUP

U Hrvatskom nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici danas, 6. listopada, održano je 27. hodočašće vojske, policije i branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zavjetnom hodočašću okupili su se, uz pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova, pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva obrane, Ministarstva hrvatskih branitelja, povijesnih postrojbi, pravosudne policije te crkveni predstavnici iz Republike Hrvatske.

U Mariji Bistrici na 27. hodočašću vojske, policije i branitelja su, uz potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, državnu tajnicu Ministarstva unutarnjih poslova Tereziju Gras te glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu, prisustvovali i predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, crkveni predstavnici te drugi visoki uzvanici.

Grabar-Kitarović je dojmove iznijela putem Facebooka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“VJERA JE SAČUVALA HRVATSKE LJUDE KAD JE BILO NAJTEŽE I DONIJELA NAM SLOBODU!

Skupo plaćena sloboda OBVEZUJE nas izgraditi do kraja našu Domovinu u mjesto u kojem se dobro, lijepo i sigurno živi. To je naša dužnost, to je moja dužnost.

Danas sam, kao i tisuće ljudi, došla u dom naše najvjernije pobjednice, Majke Božje Bistričke, da bismo, kako je lijepo rekao msgr. Jure Bogdan – časno, pravedno i požrtvovno ispunili službu koja nam je povjerena za dobro hrvatskoga naroda i svih stanovnika lijepe naše Domovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjera nam je davala, daje i davat će snagu koja nam je potrebna da bismo rastjerali tamu i sumnju gdje god se one pojavile, te uz bližnjega svoga Hrvatsku pretvorili u dom u kojem svaka hrvatska obitelj ima svoje blagostanje, svoje dostojanstvo, svoju budućnost!”, objavila je.

Uz visoke dužnosnike, misnom slavlju prisustvovali su branitelji, članovi njihovih obitelji, obitelji poginulih i nestalih branitelja u Domovinskom ratu, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te brojni drugi vjernici iz svih dijelova Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Božinović rekao je kako je ovo jedno veličanstveno hodočašće vojske, policije i branitelja na kojem se okupio veliki broj naših ljudi, posebno je istaknuo kako je ovo prilika za molitvu i sjećanje na sve hrvatske branitelje koji su podnijeli najveću žrtvu, koji su izgubili svoje živote da bismo danas svi skupa živjeli u miru.

Koncelebriranu svetu misu predvodio je vojni biskup u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan, koji je u svojoj propovijedi istaknuo kako profesionalna vojna, policijska, društvena djelatnost, ako je prožeta ljubavlju, postaje put posvećenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.