(FOTO) Predstava ‘Mali noćni razgovori ljevice i desnice’ oduševila kazališnu publiku: Na premijeru došao Hasanbegović, Vrdoljak, Ćiro…

Foto: TD

Predstava Mali noćni razgovori ljevice i desnice premijerno je izvedena sinoć u prepunom zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka. Predstava je najnoviji kazališni projekt u kojem su po prvi put znamenite unutarhrvatske povijesne rasprave dobile i svoj kazališni oblik. Tekst predstave govori o dva umirovljenika iz Novog Zagreba koji čekajući lift započinju konverzaciju i ubrzo se vidi da je jedan naglašeno lijevog, a drugi desnog svjetonazora. Dva susjeda umirovljenika tako svaku noć pretresaju povijesne teme koje Hrvati do kraja nikad nisu izrazgovarali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Predstava je postavljena kao TV debata dvojice povjesničara jer ta forma najbolje odgovara kazališnom okviru. Dijalozi predstave su sjajni, Mira Muhoberec je likove sjajno izbrusila, a glumačka ekipa je izvrsna. Po meni ovo je više od predstave, ovo je pokušaj ne samo jednog dijaloga, nego pokušaj jedne šire edukacije s jedne strane i korak prema pomirenju dviju strana. Dakako da jedna predstava ne može pomiriti zavađenu Hrvatsku, ali može argumente jedne i druge strane staviti na stol i pokazati da se u konačnici te dvije opcije mogu naći na istoj strani. To je ključna poruka koju bih volio da komunicira ova predstava. Intimno izmirenje uvjetovano zalogom budućnosti mlađih generacija.” izjavio je redatelj Mesarić.

”Drago mi je da sam početak svoje glumačke karijere obilježila upravo ovom predstavom. Moja uloga je medijatora u studiju, točnije, TV voditeljice koja smiruje žustru raspravu. Dosta je teško i intenzivno pomirivati nepomirive duhove, pogotovo kad su ti duhovi duhovi prošlosti, no vjerujem da sam uspjela kvalitetno ‘odvoditi TV debatu’.” u dahu je rekla Lucija Dujmović nakon zarađenog ogromnog aplauza.

U predstavi igraju Vinko Kraljević, Tomislav Martić, Lucija Dujmović i Petra Tunjić, a na pozornici su se pojavili i Zaprešić Boysi, koji su otpjevali svoje najveće hitove i zapalili užarenu atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijeru su posjetile i brojne osobe iz javnog života, poput redatelja Antuna Vrdoljaka, političara Slavena Letice i Zlatka Hasanbegovića, Miroslava Ćire Blaževića i Borne Kotromanić.

Predstava će se moći pogledati 5.,11. i 29. listopada, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta te  putem interneta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.