Glazbene večeri u sv. Donatu: Sudar u Marini – Triple win

Foto: Koncertni ured Zadar

U ponedjeljak, 12. 8., u Marini Dalmacija, Sukošan – Bibinje, u 21 sat Koncertni ured Zadar poziva na Sudar u Marini – SUDAR TRIO -Triple win.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudar Percussion ansambl, kako ga tisak naziva „najotkačenija skupina glazbenika na ovim prostorima“, od 2010. godine ostvaruje zavidan broj nastupa, turneja i projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Specifičnost ansambla je u njihovu posebnom pogledu na poznata djela klasične i popularne glazbe, ali i u članovima, koje osim tehničke spremnosti i nevjerojatne muzikalnosti odlikuje i inovativnost i duhovitost.

Iz takve je kombinacije nastao 2013. godine Sudarov prvi album Eat Suite, masteriziran u legendarnom Studiju Abbey Road u Londonu. Kruna svih pohvala struke bile su dvije prestižne nagrade na Independent Music Awards u Sjedinjenim Američkim Državama. Sudar Percussion ansambl tim je albumom uvelike pridonio promociji udaraljkaške glazbe u Hrvatskoj. Projektom Oxygene IV ansambl je napravio još jedan iskorak u svojem stvaralaštvu, obradama glazbe francuskog skladatelja Jean-Michela Jarrea, pionira elektroničke glazbe. U svojem energičnom i individualnom stilu, obrade su naišle na oduševljenje publike i struke, ali i samog Jean-Michela Jarrea!

U ansamblu Sudar Beat trio, čiji je umjetnički voditelj Goran Gorše, kao ogranak etabliranog ansambla Sudar Percussion, zastupljena su djela hrvatskih skladatelja kao i hrvatskih aranžera već postojeće, strane udaraljkaške literature, a program koncerta nosi naziv „TRIPLE WIN“. Uz zanimljvost udaraljkaškog instrumentarija i koncertnog programa, svojom akustičnom atraktivnošću i virtuozitetom glazbenika nimalo ne odstupa od velikih multimedijalnih udaraljkaških projekata koji se najčešće vežu uz ansambl Sudar Percussion. U koncertni program su uključene dvije marimbe, vibrafon, cajon, koncertni bas bubanj, tomovi i druge, manje udaraljke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi ansambla su višestruko nagrađivani mladi glazbenici: Franko Štrbac, Luka Ivir i umjetnički voditelj Goran Gorše. Program je sve, samo ne dosadan!

Ulaz je slobodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.