“Hladni rat” Pawela Pawlikovskog sniman u Splitu u službenoj konkurenciji Cannesa

Split
Foto: Thinkstock

Na 71. izdanju Filmskog festivala u Cannesu, koji se održava od 8. do 19. svibnja, u službenom natjecateljskom programu dugometražnih igranih filmova prikazat će se i novi uradak poljskog redatelja Pawela Pawlikovskog “Hladni rat”, koji je u svibnju 2017. sniman u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na filmu je radilo dvadesetak hrvatskih filmskih profesionalaca, uključujući glumce Dražena Šivaka i Slavka Sobina, a servisni producent bila je zagrebačka Kinorama, priopćio je HAVC.

Poljski redatelj Pawel Pawlikowski, najpoznatiji po Oscarom nagrađenoj “Idi”, sa snimanjem svog novog filma “Hladni rat” (Zimna Wojna, Cold War), koji nastaje u poljsko-francusko-britanskoj koprodukciji, započeo je početkom prošle godine. Radnja filma u kojem jednu od uloga nosi i Agata Kulesza (Ida) zbiva se tijekom pedesetih godina prošlog stoljeća, a priča je smještena u Poljsku, Berlin, Split i Pariz. Osim u Splitu, film se dijelom snimao i u Poljskoj.

Uz Pawlikowskog, svoje će nove filmove u Cannesu predstaviti i renomirani redatelji Spike Lee (“Blackkklansman”), David Robert Mitchell (“Under The Silver Lake”), Jean-Luc Godard (“Le Livre D’Image”) te Kore-Eda Hirokazu (“Shoplifters”), a festival 8. svibnja otvara novi naslov redatelja Asghara Farhadija “Everybody Knows”, u kojem glume Penelope Cruz i Javier Bardem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovan 1946. godine, filmski festival u Cannesu danas je najprestižniji filmski festival u svijetu – i po broju prijavljenih naslova koji kandidiraju za uvrštenje kao i po međunarodnim odjecima kroz kritiku, distribuciju i daljnju festivalsku razmjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.