Hrvatski umjetnici predstavljaju se na izložbi u Kölnu

Zagrebačka Galerija događanja Kulturnoga centra Peščenica (KCP) predstavlja se njemačkoj publici s djelima petoro hrvatskih umjetnika na izložbi “Kroatien – Kunst – Köln” što će biti otvorena 29. kolovoza u izložbenome prostoru “Ausstellungshalle der handwerkskammer zu Köln”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izložbi sudjeluju umjetnici Aleksandar Bezinović, Roberta Vilić, Željka Gradski, Martina Vrbanić i Ivana Vulić. Organizatori izložbe su KCP/Galerija događanja i Colonia Croatica Köln, a izložbu su podržali Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba, Zaklada “Hrvatska kuća – Croatia House” i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, priopćio je danas Kulturni centar Peščenica.

Kako se ističe, Kulturna zajednica Colonia Croatica iz Kölna ove godine obilježava 25 godina postojanja. Osnivač i prvi predsjednik zajednice bio je istaknuti skladatelj Silvio Foretić kojemu je cilj bio prikazivanje raznolikosti hrvatske kulture njemačkoj publici. Istaknuti ‘vanjski članovi’ zajednice od 1991. godine postali su Nedeljko Fabrio i Vlado Gotovac, a od 1992. godine sadašnji hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Od početka djelovanja do danas Colonia Croatica bavi se organiziranjem koncerata, izložaba, predavanja o hrvatskim znanstvenicima, piscima ili literaturi te “Danima hrvatskoga filma” za njemačku i hrvatsku publiku u Kölnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom pak na činjenicu da je Hrvatska od 2013. godine članica Europske unije, Colonia Croatica postala je još važniji element u bogatoj međunarodnoj kulturnoj ponudi grada Kölna te, kroz ciljano produbljivanje različitih europskih tema i ponuda, s brojnim drugim akterima izgrađuje građevinu europskoga jedinstva i procesa integracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.