Hvar opet u vrhu: Izabran za jedan od 11 najljepših otoka na svijetu

Hrvatska
Photo: Deposit photos

Hrvatski otok Hvar zauzeo je 4. mjesto na ljestvici 11 najljepših otoka na svijetu koju je objavio Time Out.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepo i čvrsto zatvorite oči, jer vrijeme je da se odnesete u djelić raja, rekao je međunarodni časopis dok je odbrojavao ono što su ocijenili kao 11 najljepših otoka na svijetu, prenosi Croatia Week.

Kako su i sami priznali, umjesto Hvara lako bi se na popis mogao naći niz hrvatskih otoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Brač, Krk, Prvić i svi ostali hrvatski otoci zaslužuju pažnju, ali Hvar je u svojoj ligi”, piše Time Out.

“Hrvatskoj ne nedostaje otoka, ali veličanstveni Hvar ostaje njezin najpopularniji. Nisam siguran zašto? Pa pogledajte samo mjesto: Hvar ima sve što svaki dalmatinski otok može poželjeti. Prepuna je povijesnih atrakcija i modernih sadržaja, a kratko putovanje iz Splita je samo po sebi jako lijepo.”

Time Out započeo je kao publikacija samo za London 1968. godine i proširio je svoje uredničke preporuke na 328 gradova u 58 zemalja širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11 najljepših otoka na svijetu

1. St Barts – Karibi
2. Bora Bora – Francuska Polinezija
3. Cape Breton – Kanada
4. Hvar – Hrvatska
5. Aruba – Karibi
6. Ischia – Italija
7. Palawan – Filipini
8. Galapagos – Tihi ocean
9. Zanzibar, Tanzanija
10. Kauai, Havaji
11. Maldivi – Indijski ocean

Iz Hrvatske je pristigla reakcija oduševljenja na listu Time Outa.

“Otok Hvar opet u vrhu – na 4. mjestu najljepših otoka svijeta prema izboru časopisa Time Out”, objavljeno je na službenoj Facebook stranici otoka Hvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svatko želi dio akcije na najsunčanijim i najzabavnijim jadranskim otocima. Pročitajte vodič TimOuta. Istaknuli su najbolje restorane, noćne klubove, plaže i još mnogo toga na Hvaru…

U vodiču se nalaze sjajni prijedlozi koje možete učiniti na Hvaru uz UberBOAT, obratili su pažnju na 20 sjajnih mogućnosti koje možete raditi uz savjete o znamenitostima, aktivnostima, hrani i piću. Također su u vodiču opisali kako doputovati do Hvara te kako se na otoku prometno snalaziti. Izabrali su i izdvojili pak i najljepše plaže i uvale na otoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.