Izložba ‘Sveti Duje zaštiti nas!’ Josipa Botterija Dinija u Splitu uoči blagdana sv. Duje

Foto: facebook

Uoči nadolazećeg blagdana sv. Duje (Dujam, lat. Domnius), zaštitnika grada Splita, u Kući jezika i kulture Peristil powered by OTP otvorena je izložba jednog od najpoznatijih hrvatskih umjetnika, Josipa Botterija Dinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Botteri Dini svojim ilustracijama potvrđuje sebe prvenstveno kao mislioca, a zatim kao slikara kojemu su vjera i duhovnost veliko nadahnuće. Riječima Drage Šimundže iz uvodnog eseja kataloga: ”Akademski slikar Josip Botteri Dini toplo i uzvišeno stvara, prateći uporno tekstualne vizije i životna događanja, Dujmovu realnu zbilju i njezinu imanentnu transcendenciju. Sa svojim kolorističkim rukopisom životvorno djeluje, duboko religiozno a opet tako blisko, stilski čisto i vjerski otajstveno.”

Izložba pod nazivom ”Sveti Duje zaštiti nas!” otvorena je u srijedu 28.04. u 17:00 sati i ostaje otvorena za razgledavanje do 18.5.2021.

Autorica projekta Sveti Duje na Peristilu je dr.sc. Nansi Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.