Kardinal Puljić: Zlo i napravde današnjice protivne su temeljima Božje riječi

Foto: Fah

Sadašnjica u kojoj živimo opterećena je beznađem, terorom i zločinima koji su duboko suprotstavljeni Božjoj rječi gurajući čovječanstvo u sve dublje krize i sukobe, a tome se valja suprotstaviti istinskom vjerom i čovjekoljubljem na koje nam ukazuje podsjećanje na Kristovo rođenje, kazao je u nedjelju vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić predvodeći u sarajevskoj katedrali Srca Isusova misu polnoćku u povodu blagdana Božića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Živimo u vremenu kada je ljudski rod itekako obavijen čudnim mrakom beznađa. Kud će gori mrak nego ovi nemili ratovi koji se vode iz interesa”, kazao je kardinal Puljić u propovjedi podsjećajući kako je samo sirijski rat do sada odnio 350 tisuća ljudskih života a nebrojene je prisilio da napuste svoje domove.

Ukazao je i na pošast terorizma s kojom je suočen suvremeni svijet ističući kako su od samih počinitelja terorističkih nedjela gori oni koji koji novače druge za takve zločine. “Veći su zločinci oni koji su im popili pamet pa ih guraju u zlo”, kazao je vrhbosanski nadbiskup.

Dodao je kako je današnje čovječanstvo pritisnuto mrakom što ga proizvode interesi velikih sila koje gaze male narode i zbog tih svojih interesa prodaju čovjeka i uništavaju njegovo dostojanstvo rušeći tako Božji zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U takvome postupanju, kako je kazao, nema ni dostojanstva ni istinske demokracije, niti poštivanja života kao što toga nema ni kada se donose zakoni kojima se dopušta ubijanje nerođenih ili eutanazija starih i bolesnih.

“To je mrak današnjice. U taj mrak silazi Isus”, kazao je kardinal Puljić pojasnivši kako je Isusuovo rođenje to koje daje smisao čovjeku i vraća mu dostojanstvo.

Za Božićnu noć kazao je kako ona vraća čovjeku svjetlo i pomaže mu da otkrije smisao života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želimo da božićno svjetlo zasja u srcima ljudi, u obiteljima, društvu i čovječanstvu.Treba shvatiti da se oružejm ne gradi mir pa valja mijenjati mentalitet i u mrak javnog života unijeti smisao života, ljudska prava, dostojanstvo i vrednovanje čovjeka”, poručio je kardinal Puljić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.