The Who kreće na oproštajnu turneju

Britanski rock sastav The Who obilježit će 50. obljetnicu osnutka posljednjom turnejom koju je frontman Roger Daltrey nazvao “početkom dugog oproštaja”, piše danas britanski list The Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daltrey je ranije ove godine navršio 70 godina, ali još nije spreman za punu mirovinu i zajedno s Peteom Townshendom (69) kreće na turneju “Tko doživi pedesetu”.

Obožavateljima će odsvirati najveće hitove poput “Won’t Get Fooled Again”, “My Generation”, “Baba O’Riley”, “Who Are You”, “I Can’t Explain” i “Pinball Wizard”. Nastupit će u devet gradova počevši s Glasgowom 30. studenoga, a završit će u Londonu 17. prosinca. “Ovo je početak dugog oproštaja”, rekao je Daltrey.

The Who je prije pedeset godina prvi put nastupio u klubu Bluesday u Harrowu, u sjeverozapadnom dijelu Londona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U karijeri su prodali više od 100 milijuna ploča, a Daltrey i Townshend zaslužni su za očuvanje sastava nakon smrti Keitha Moona 1978. i Johna Entwistlea 2002.

Godine 1990. grupa je ušla u Kuću Slavnih Rock&Rolla, a časopis Rolling Stone je The Who, The Beatles i The Rolling Stones nazvao “svetim trojstvom britanskog rocka”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.