Mladi umjetnik Stipan Tadić od danas živi i stvara u Galeriji SC

Mladi likovni umjetnik Stipan Tadić narednih tjedan dana živjet će, slikati i spavati u Galeriji Studentskog centra (SC), gdje će stvarati svoju novu sliku “My Whole Life” (Moj cijeli život), a njegov stvaralački proces moći će pratiti i posjetitelji te zagrebačke galerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi, baš svi, ponekad se pitamo tko smo, što smo i kamo idemo, zašto smo tu, koja je naša uloga, što radimo na ovome svijetu? Ta pitanja u sebi mogu kriti egzistencijalistički očaj, a može im se pristupiti i s druge strane, s pozicije duhovitosti, smijeha, relativiziranja velikih tema. Pristup Stipana Tadića negdje je između, istovremeno zastrašujuće ozbiljan, ali i veselo neopterećen, tjera vas da se zamislite, ali vas i nasmijava, blesavo, dječje”, ističe u najavi izložbe Andrija Škare.

Umjetnik je unaprijed napravio detaljnu skicu svog budućeg rada, na kojemu će u autobiografskoj maniri oslikati svoj ‘cijeli život’, od rodilišta, preko vrtića, škola, fakulteta i galerija do onog neizbježnog, konačne instance.

S ciljem demistifikacije slikarstva otvaraju se vrata Galerije SC, pa će posjetitelji na taj način postati djelić njegova života, pa i samog umjetničkog djela u nastajanju. Galerija će biti otvorena svaki dan od 9 do 12 sati, te od 14 do 20 sati, osim u nedjelju kada je zatvorena. Dovršetak slike i službeno zatvaranje izložbe očekuje se 15. siječnja u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipan Tadić (1986.) živi i radi u Zagrebu, gdje je 2011. na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti završio slikarstvo u klasi profesora Zlatka Kauzlarića – Atača. Bavi se slikarstvom u tradicionalnom smislu, većinom uzimajući kao polazište portrete svojih bližnjih. Prvi puta samostalno izlaže 2009. u Galeriji Bužančić, Centar za kulturu Remetinec. Dobitnik je nekoliko nagrada te sudionik više samostalnih i skupnih izložaba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.